Enquête toekomst Bredabus

De Bredabus (lijn 19) is een belangrijke verbinding voor Zeeuws-Vlaanderen met de rest van Nederland.

Momenteel wordt een enquête gehouden over de aanpassing van de dienstregeling van de Bredabus: www.connexxion.nl/enquetelijn19

Het gemeentebestuur van Terneuzen roept iedereen die - met regelmaat of zo nu en dan eens - met de Bredabus rijdt, op om zijn/haar stem te laten horen. Op die manier sluit de nieuwe dienstregeling het beste aan op de wensen van de reizigers. De enquête kan tot woensdag 20 september 2017 worden ingevuld.

Aanleiding
De buslijn heeft te maken met files op de drukke snelwegen en met langdurige werkzaamheden in het centrum van Antwerpen. Hierdoor wordt – vooral op werkdagen – de reistijd ruim overschreden. Dat is voor niemand handig. Om die reden wordt de dienstregeling herbekeken.

De keuze
Er zijn vier opties uitgewerkt om de dienstregeling zo aan te passen dat deze weer betrouwbaar wordt. Deze opties gelden op maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag en zondag verandert er niets.
1. Route ongewijzigd; maar langere reistijd (15 minuten).
2. Route naar Roosendaal in plaats van Breda; via Liefkenshoektunnel (A4 – A58); aansluiting op de trein om Breda te bereiken. Haltetaxi naar Antwerpen.
3. Route via Liefkenshoektunnel (A4 – A58) naar Breda. Halte in Antwerpen vervalt.
4. Route naar Goes in plaats van Breda; aansluiting op trein om Breda te bereiken (2x
overstappen). Haltetaxi naar Antwerpen.

Informatie over reistijden en -kosten
Op de website van Connexxion staat informatie over de reistijden, de reiskosten, het aantal
overstappen en de reismogelijkheden per week bij de verschillende opties.