Activiteitenprogramma viering 50 jaar stadhuis

We organiseren dit jaar verschillende activiteiten rond het 50-jarig jubileum. Zodra meer details van het programma bekend zijn, vullen we onderstaande informatie aan.

9 mei: 50 jaar geopend

Op 9 mei is het stadhuis 50 jaar in gebruik. Op 10 mei hijsen we ’s ochtends de oude vlag van de gemeente Terneuzen, Deze dateert van de gemeentelijke herindeling in 1970. ’s Avonds ontsteken we de schijnwerpers die op het stadhuis staan gericht.

24 mei: aftrap activiteiten

Feestelijke aftrap van de activiteiten, samen met inwoners van de gemeente Terneuzen die in mei 50 jaar worden. We onthullen een virtuele tentoonstelling over het gebouw. We presenteren het ontwerp van een bord in de buitenruimte dat meer duiding geeft aan het museumstuk dat het stadhuis inmiddels is. Het Terneuzense stadsdichtersgilde draagt een gelegenheidsgedicht voor. Bijdragen door de aanwezigen aan een gezamenlijk tot stand te brengen kunstwerk dat in de hal beneden komt.

10 en 11 september: Open monumentendagen

Wilt u meer weten over het stadhuis, de totstandkoming en de inrichting ervan? Dan bent u van harte welkom. U krijgt dan een rondleiding door het stadhuis met bijbehorende uitleg. De rondleidingen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september, om 13.00 en om 15.00 uur.

11 november: Symposium 'Van brute bouwstijlen naar tijdloze gebouwen. 50 jaar stadhuis Terneuzen'

Op vrijdag 11 november 2022 organiseerden gemeente Terneuzen en architectenbureau Broekbakema (Rotterdam) een symposium voor professionals in architectuur, de ontwikkeling van erfgoed en duurzaamheid. Ter gelegenheid hiervan hebben we een museumbord onthuld op het Stadhuisplein.