Activiteitenprogramma viering 50 jaar stadhuis

We organiseren dit jaar verschillende activiteiten rond het 50-jarig jubileum. Zodra meer details van het programma bekend zijn, vullen we onderstaande informatie aan.

9 mei

Op 9 mei is het stadhuis 50 jaar in gebruik. Op 10 mei hijsen we ’s ochtends de oude vlag van de gemeente Terneuzen, Deze dateert van de gemeentelijke herindeling in 1970. ’s Avonds ontsteken we de schijnwerpers die op het stadhuis staan gericht.

24 mei

Feestelijke aftrap van de activiteiten, samen met inwoners van de gemeente Terneuzen die in mei 50 jaar worden. We onthullen een virtuele tentoonstelling over het gebouw. We presenteren het ontwerp van een bord in de buitenruimte dat meer duiding geeft aan het museumstuk dat het stadhuis inmiddels is. Het Terneuzense stadsdichtersgilde draagt een gelegenheidsgedicht voor. Bijdragen door de aanwezigen aan een gezamenlijk tot stand te brengen kunstwerk dat in de hal beneden komt.

10 en 11 september 2022

Open Monumentendagen. Wilt u meer weten over het stadhuis, de totstandkoming en de inrichting ervan? Dan bent u van harte welkom. U krijgt dan een rondleiding door het stadhuis met bijbehorende uitleg. De rondleidingen zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september, om 13.00 en om 15.00 uur.

Najaar

Symposium over de brutalistische architectuurstijl.