Campus Terneuzen

Panorama met nieuw logo 1500x220

Campus Terneuzen

Terneuzen krijgt een nieuwe middelbare school. De locatie Vliegende Vaart in de wijk Oude Vaart is gekozen als ontwikkellocatie voor de nieuwe onderwijshuisvesting voor het voortgezet onderwijs.

We willen niet alleen een school voor het voortgezet onderwijs bouwen. We willen een brede onderwijscampus realiseren; Campus Terneuzen. We zien hiervoor samenwerkingskansen met onderwijspartners, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

De komende twee jaar vinden de voorbereidingen plaats. Daarna volgt medio 2025 de start van de bouw. Naar verwachting krijgen de leerlingen na de zomer van 2028 les in de nieuwe school. Ook bekijken we de ontwikkeling en inrichting van het gehele gebied, onder de naam Campus Terneuzen. We onderzoeken de realisatie van een campus waar leerlingen zich goed kunnen ontwikkelen. En waar naast de reguliere lessen, extra activiteiten aangeboden kunnen worden.

Aanbieden van goed onderwijs is belangrijk voor de regio. Het is aantrekkelijk voor bedrijven, want het levert op de lange termijn voldoende gekwalificeerd personeel op. Ook is het aangenaam om te wonen in een gebied waar voldoende opleidingsmogelijkheden zijn.

Op deze projectpagina vindt u alles over de ontwikkelingen rondom de nieuwe school en Campus Terneuzen.
Op de pagina ‘Informatie’ staat meer over de lopende zaken en de te doorlopen trajecten in de komende periode. Op de pagina ‘Nieuws’ leest u de laatste berichten over het project. Hier kunt u ook eerdere nieuwsberichten en nieuwsbrieven teruglezen.

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief om periodiek updates te krijgen in uw mailbox.

Heeft u vragen over het project?
Neem dan contact op met het projectteam via: tel. 14 0115 of e-mail: campusterneuzen@terneuzen.nl.