Afvalcontainer kapot, kwijt, omwisselen, extra legen, sticker

Elk huishouden krijgt van de gemeente een grijze container voor restafval, een groene container voor groente-, fruit- en tuin-afval (GFT) en een blauwe container voor papier.
Er zijn twee formaten containers, namelijk 140 en 240 liter. Deze containers zijn geregistreerd door middel van een sticker. Als u verhuist, moet u de containers achterlaten. 
 

Omwisselen van een grote container voor een kleine container of omgekeerd

U kunt aanvragen om uw grote container te laten omwisselen voor een kleine en omgekeerd. Daaraan zijn geen kosten verbonden.
 

Een extra container

U kan een extra container aanvragen. Hiervoor krijgt u een extra belastingsaanslag.
 

Een extra lediging

Wanneer u de container te laat buiten zet en de container is niet geleegd, kunt u een extra lediging aanvragen. De container wordt dan wel op een andere dag geleegd.  Aan een extra lediging zijn kosten verbonden.
 

Container kapot of verdwenen

Wanneer de container kapot is, kunt u ook dit bij ons melden. Als een onderdeel van de container kapot is (wielen, deksel) wordt de container meestal gerepareerd. Is de container zelf kapot, dan vervangen we de container. Dit is beide kosteloos.
Als uw container verdwenen is, is het verstandig even af te wachten tot de ochtend na de ophaaldag. Het komt voor dat een buurtbewoner per ongeluk de verkeerde container heeft meegenomen en dat deze "vanzelf" weer opduikt. Is de container onvindbaar, dan kan u een andere container aanvragen.
 

Een container, die u niet meer gebruikt

U kunt een container die u niet meer gebruikt op laten halen.
 

Een volledige containerset bij nieuwbouw

In geval van een nieuwbouw hebt u recht op een containerset. U kunt deze bij ons aanvragen.
Bij een verhuizing blijven de containers bij de woning achter.
 

Een nieuwe sticker

Alleen geregistreerde containers met sticker worden geleegd. Ontbreekt de sticker op uw container of is hij onleesbaar geworden,  dan kunt u gratis een nieuwe sticker aanvragen.


Reinigen groene (GFT) container

De GFT container wordt om de zes weken gereinigd, uitgezonderd bij vriesweer. Ook rond de feestdagen kan het voorkomen dat de container niet wordt gereinigd.
 

Verzamelcontainers flats Axel en Terneuzen

Voor de verzamelcontainers in Axel en Terneuzen gelden specifieke ophaalmomenten.