Afvalcontainer kapot, kwijt, omwisselen, extra legen, sticker

Klik op 'afvalcontainer melding' als u

  • een vervangende container wilt aanvragen omdat uw container kapot is of u hem kwijt bent
  • een kleine (140 liter) container wilt omwisselen voor een grote (240 liter standaardformaat) container
  • een extra leging wilt aanvragen (let op: aan een extra leging zijn kosten verbonden)
  • een extra container wilt aanvragen (let op: aan een extra blauwe en grijze container zijn kosten verbonden)
  • een nieuwe set containers wilt aanvragen voor uw nieuwbouwwoning
  • een container die u niet meer gebruikt op wilt laten halen

Via de knop 'Afvalcontainer melding' kiest u welke melding u wilt maken. Daarna kiest u een datum die u uitkomt. De gemeente komt op de gekozen datum bij u langs. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.
Na het invullen van uw gegevens kunt u verdere details over de melding doorgeven (gewenste actie, kleur en formaat container).

Klik op 'sticker afvalcontainer' als u

  • een nieuwe sticker wilt aanvragen voor uw container(s). De containers zijn geregistreerd door middel van een sticker. Alleen containers met een sticker worden geleegd. U kunt kosteloos een nieuwe sticker aanvragen.
     

Afvalcontainer melding >
 

Sticker voor afvalcontainer >

 

Soorten afvalcontainers?

Elk huishouden heeft een standaardset: een grijze container voor restafval, een groene container voor groente-, fruit- en tuin-afval (GFT) en een blauwe container voor papier. Bij een verhuizing blijven de containers bij de woning achter.
De containers hebben standaard het formaat van 240 liter. Er zijn geen 140 liter containers meer beschikbaar. Heeft u nog een 140 liter container dan kan u die wel laten omwisselen voor een grote container. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Ook het vervangen van een container (kapot of kwijt) is gratis.
Een volle container mag niet meer dan 70 kilo wegen

Wanneer moet de container buiten staan om te laten legen?

U mag vanaf acht uur de avond voor de dag van legen uw container buiten zetten. Vanaf zeven uur 's morgens móét hij buiten staan. Haal na het legen de container liefst zo snel mogelijk weer binnen. Maar doe het altijd voor twaalf uur 's avonds op de dag van legen. De containers zijn geregistreerd door middel van een sticker.