Afvalinzameling, glas en papier

Wilt u papier of glas weggooien? De gemeente heeft hiervoor bepaalde regels opgesteld:

 

Oud papier

In de hele gemeente Terneuzen wordt maandelijks het oud papier opgehaald. Het inzamelen gebeurt huis-aan-huis en in samenwerking met kerkelijke instellingen en verenigingen. Deze krijgen per ingezamelde kilo een subsidie van de gemeente. Zo helpt u de verenigingen en kerkelijke instellingen en spaart u het milieu. Zet u het oud papier in de blauwe container buiten op containerverzamelplaats, dan is het inzamelen makkelijker voor de vrijwilligers. Het inzamelrooster vindt u op de afvalkalender 2018.
U kunt ook een gepersonaliseerde afvalkalender oproepen door uw postcode en huisnummer in te vullen op www.deafvalapp.nl. De afvalapp is ook te downloaden in de App Store en de Play Store onder de naam ‘Afval Terneuzen’. Als u de app downloadt op tablet of smartphone, heeft u altijd een gepersonaliseerde afvalkalender bij de hand. Bovendien ontvangt u een melding wanneer de ophaaldag nadert.

Oud papier terugdringen?

Indien u geen ongeadresseerd reclamedrukwerken/of huis-aan-huisbladen wilt ontvangen, kunt u een nee/ja of nee/nee sticker bestellen, tel. 0900 – 202 50 95 (€ 0,25/minuut). U kunt deze stickers ook gratis afhalen bij de publieksbalies.

Glas

Het glas in de gemeente Terneuzen wordt gescheiden ingezameld op de kleuren wit, groen en bruin. Door het glas op kleur te scheiden, is het eenvoudiger om nieuw glas te maken. De glascontainers vindt u bij winkelcentra en de meeste bejaardencentra.

Heeft u uw trouwring / huissleutel / horloge / betaalpas / pas in de verzamelcontainer laten vallen? Dan kunt u contact opnemen met Gino de Letter, via 06-53290198. Hij is planner en stuurt het wagenpark aan.

Voorwaarden

Papier

Oud papier en karton kunnen heel goed hergebruikt worden. En dat betekent dat er veel minder bomen gekapt hoeven te worden. Het levert ook een besparing op van water en energie. Denk bij oud papier aan: kranten, folders, tijdschriften, kartonnen en papierenverpakkingen, wc- en keukenrolletjes, kartonnen dozen, enzovoort.

Glascontainer

Glas gooit u in de glascontainer. Let op: niet al het glas mag in de glascontainer. Alleen doorzichtig glas,bijvoorbeeld flessen en potten, maar ook vensterglas dat in de glasbakopening past. Door nieuwe recyclemethoden maakt het niet meer uit dat er nog restjes in het glaswerk zitten en of er nog een dop of deksel op zit. Al dit glas is te recyclen.
 

Wat mag er niet in de glascontainer: 

  • gloeilampen;
  • kristalglas;
  • stenen kannen en kruiken;
  • melkglas (ondoorzichtig wit van kleur); 
  • spaarlampen en TL-buizen;
  • porselein;
  • ovenschalen;
  • ruiten en spiegels.

Spaarlampen en TL-buizen moet u aanbieden als klein chemisch afval. Grote stukken vensterglas en spiegelglas vallen onder bouw- en sloopafval. Neem over de inzameling hiervan contact op met de gemeente.