Oprit, inrit of uitweg maken

Voor het maken of aanpassen van een oprit, inrit of uitweg heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig. U kunt deze online aanvragen via het Omgevingsloket. Als particulier heeft u DigiD nodig om in te loggen. Als vertegenwoordiger van een bedrijf heeft u eHerkenning nodig.

Omgevingsvergunning aanvragen

 

Voorwaarden

Loopt de gewenste inrit over water of sloot? Vraag dan eerst toestemming aan het waterschap. Komt de gewenste inrit uit op een provinciale weg, rijksweg of waterschapsweg? Vraag dan eerst toestemming aan de betreffende instantie.

 U heeft een vergunning nodig voor:

  • het maken van een inrit vanaf de weg;

  • de weg veranderen, bijvoorbeeld de stoep verlagen;

  • een bestaande inrit veranderen.

De voorwaarden voor het kunnen verkrijgen van de vergunning kunt u vinden in artikel 3.57 Omgevingsvergunning voor het maken, of veranderen van een uitweg (Verordening Fysieke Leefomgeving Terneuzen).

Kosten

In 2024 bedragen de legeskosten voor deze vergunning € 257,-.

De gemeente voert alle benodigde aanpassingen van het openbaar gebied voor u uit voor inritten op gemeentelijke grond. Zoals het verlagen van een stoep, verplaatsen van een lantaarnpaal of kappen van een boom. U mag dit niet zelf doen. Wilt u een kostenopgave voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via contactformulier. Voeg hiervoor een duidelijke situatieschets en foto's toe.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.