Trouwambtenaren

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) voltrekt het huwelijk of de partnerregistratie. Hieronder stellen ze zich aan u voor.
Uiterlijk 2 weken voor uw ceremonie neemt de trouwambtenaar contact met u op om een afspraak te maken.

Jasperien Meinhardt

Met veel plezier en liefde sluit ik huwelijken. Ik vind het geweldig om vorm te mogen geven aan een heel intiem en belangrijk moment in het leven van twee mensen. Luisteren naar jullie verhaal en samen zorgen voor een unieke huwelijksvoltrekking is voor mij een voorrecht. In een persoonlijk gesprek bij jullie thuis, kijken we naar jullie wensen en is er alle ruimte voor eigen inbreng. Met alles wat jullie mij vertellen zorg ik voor een ceremonie op maat, waarbij er aandacht en respect is voor ieders achtergrond in de breedste zin van het woord. Een toespraak (gedeeltelijk) in een buitenlandse taal is voor mij geen probleem: mijn Engels, Spaans en Frans is vloeiend en ook in het Duits, Italiaans, Catalaans en Russisch weet ik me te redden. Wie ben ik? Ik houd van lezen, cultuur, tennis, reizen, muziek en koken. Ik ben geboren en getogen in Terneuzen. Na mijn studie International Business in Vlissingen en een MBA in Barcelona, heb ik een aantal jaar in Londen gewerkt om daarna terug te keren naar Nederland. Woonachtig in Bergen op Zoom heb ik Sales en Marketing gedaan voor de gezondheidszorg divisie van een beursgenoteerd bedrijf. Na al deze omzwervingen ben ik met mijn gezin neergestreken in Zaamslag. In 2003 gooide ik het roer om en ben ik trouwambtenaar geworden, een geweldige keus.
Mijn doel is jullie een warm, uniek en onvergetelijk moment te laten beleven. Met ontzettend veel liefde sluit ik jullie huwelijk!
 

Margreet Kars

Ik ben sinds 2011 buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs) bij de gemeente Terneuzen. Een huwelijk is een serieuze verbintenis. Ik vind het erg belangrijk dat het bruidspaar zelf veel inspraak heeft op inhoud en vormgeving van de trouwplechtigheid. Er moet ruimte zijn voor humor, emotie èn het moet vooral passen bij het bruidspaar dat trouwt. Een belangrijk onderdeel van je huwelijksdag is natuurlijk de formele huwelijksvoltrekking. Ondanks het officiële karakter is deze ceremonie een speciaal en intiem moment. Het bepaalt vaak de sfeer voor de rest van de dag. Tijdens onze kennismaking wil ik het verhaal achter de huwelijksaankondiging weten. Hoe heeft het bruidspaar voor het eerst kennis gemaakt? Hoe wisten ze dat ze in hun partner 'de ware liefde' hebben gevonden? Hoe is het huwelijksaanzoek gegaan? Wie zijn de getuigen en waarom zijn juist deze getuigen gekozen? Mijn ervaring is dat ik met het verhaal van het bruidspaar een mooie en warme toespraak kan schrijven en houden.
Tot nu toe heb ik gelukkig steeds positieve reacties gehad van zowel het bruidspaar als hun gasten. Dat werkt zeer motiverend. Dan is mijn dag goed en kijk ik uit naar de volgende trouwerij. Daarom ben ik babs geworden.
 

Nettie de Jonge

Sinds mei 1990 voltrek ik huwelijken met nog steeds enorm veel plezier.
Het is en blijft voor mij de uitdaging om door middel van een persoonlijk gesprek, voorafgaand aan de trouwdag, rekening te kunnen houden met individuele omstandigheden en specifieke wensen. Daarmee kun je op de dag zelf al het mooie, fijne, plezierige en speciale tussen twee mensen teruggeven. Op een vrolijke inlevende manier verwerkt in toespraak en ceremonie. Natuurlijk spelen naast mooie, fijne, plezierige veel meer aspecten mee van het leven in relaties. Met respect voor achtergrond en ervaring, goede en minder goede, probeer ik de personen zichzelf te laten zijn. Op hun gemak tijdens de voltrekking. Daarbij is mijn streven dat het paar heel bewust ja zegt tegen elkaar. Op die manier die hen het meest geschikt lijkt.
 

Aniek Pijpelink

Ik ben geboren in 1981, getrouwd en moeder van drie dochters én trouwambtenaar van de gemeente Terneuzen.
Een huwelijksvoltrekking of een geregistreerd partnerschap aangaan is een heel speciaal moment. Of je het nu groots of klein viert, het is en blijft een levenslange verbintenis die je met elkaar aangaat. Een dag waarop de liefde centraal staat en waarop je bewust “JA” tegen elkaar zegt. Ik vind het heel bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan de grote dag van het bruidspaar.
Ieder koppel is uniek, dus ook iedere ceremonie is uniek. Ik vind het een leuke uitdaging om tijdens de ceremonie jullie verhaal te vertellen, op een manier waarop dit voor alle aanwezigen herkenbaar is. Om zo écht iets toe te voegen aan jullie dag! In de weken voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking heb ik daarom een gesprek met jullie. Op deze manier leer ik jullie beter kennen, zodat ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk kan maken. Andersom leren jullie ook mij kennen. Ik probeer zo laagdrempelig mogelijk te zijn, zodat er een ontspannen sfeer ontstaat. In het gesprek, maar ook later bij de ceremonie.
In het kennismakingsgesprek wil ik zo veel mogelijk van jullie weten. Wie zijn jullie, wat is jullie achtergrond, waar houden jullie van en natuurlijk ook waarom kiezen jullie voor elkaar. Ook kijken we vooruit naar jullie verwachtingen van de ceremonie. Soms heeft het paar speciale wensen om tijdens de plechtigheid terug te laten komen. Uiteraard hou ik daar zo veel mogelijk rekening mee.
Dit alles resulteert in een persoonlijke ceremonie op jullie dag, de dag waarop we jullie liefde voor elkaar vieren, jullie onvergetelijke moment. Ik probeer er een mooie en ontspannen ceremonie van te maken. Een lach hoort daar zeker bij, maar ook een traan mag er natuurlijk zijn. Samen maken we er de één van de mooiste dagen van jullie leven van!
 

Anne Hana

Sinds 2017 woon ik in Terneuzen en inmiddels ben ik werkzaam als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) naast mijn werkzaamheden als persfotograaf en raadslid. Een enorme eer om huwelijken en geregistreerd partnerschappen te mogen voltrekken.
Meer dan tien jaar lang fotografeerde ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat huwelijken op locaties in heel Nederland. Het was een prachtige tijd. Hard werken als fotograaf en tegelijkertijd ontroerende, grappige en liefdevolle verhalen beluisteren over de mensen die trouwden. Ik zag dan ook trouwambtenaren aan het werk en hoorde ik hoe zij huwelijken voltrokken. Dat wil ik ook doen als ik met trouwfotografie stop, besloot ik. Voor een mooie persoonlijke ceremonie is het belangrijk dat ik jullie een beetje leer kennen. Daarom kom ik bij jullie thuis voor een uitgebreide kennismaking. De tijd vliegt op zo'n moment voorbij want er is altijd veel te vertellen en ik wil graag veel weten.
Na het gesprek heb ik een beeld van hoe jullie elkaar ontmoet hebben, waarom de ander voor jou heel bijzonder is, wat de dromen voor de toekomst zijn, welke eigenaardigheden je aan moest wennen enzovoort, enzovoort. Kortom, wie zijn jullie samen, en wie zijn jullie individueel. Ook hebben we het over de mensen die een bijzondere rol in jullie leven spelen en straks bij de ceremonie aanwezig zullen zijn.
Vanzelfsprekend neem ik uitgebreid de tijd om jullie wensen en vragen rond de ceremonie door te spreken, zodat jullie straks vol vertrouwen kunnen genieten van dit voor jullie zo speciale moment .Wil je nog wat meer weten voor we elkaar ontmoeten, kijk dan even op Weddify.nl.

Benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Normaal gesproken wordt het huwelijk voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Maar het is ook mogelijk het huwelijk te laten voltrekken door iemand die u zelf kiest. Bijvoorbeeld familie of vrienden. Hier zijn extra kosten aan verbonden, omdat deze persoon hiervoor beëdigd moet worden. De kosten voor de beëdiging bedragen € 274,-