Ceremonie voor nieuwe Nederlanders

Is uw verzoek om Nederlander te worden goedgekeurd? Dan wordt u uitgenodigd voor de ceremonie voor nieuwe Nederlanders: de zogenaamde naturalisatieceremonie. Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Tijdens de bijeenkomst ontvangt u het besluit van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonies in Terneuzen     

Donderdag      14 maart 2019           van 17.00 uur tot 18.00 uur (Burgerzaal)

Donderdag      13 juni 2019               van 17.00 uur tot 18.00 uur (Burgerzaal)

Donderdag      12 september 2019   van 17.00 uur tot 18.00 uur (Burgerzaal)

Maandag        16 december 2019    van 17.00 uur tot 18.00 uur (Burgerzaal)

De ceremonies vinden altijd plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis in Terneuzen.
 

Nederlander worden

Als het besluit er is, ontvangt u een uitnodiging voor de ceremonie. U bent verplicht om het besluit op de ceremonie in ontvangst te nemen. Pas dan wordt u Nederlander. Ongeveer 5 dagen na de ceremonie, staat in de Basisregistratie Personen (BRP) vermeld dat u Nederlander bent. Daarvan krijgt u een bevestiging thuisgestuurd. Daarna kunt u een paspoort en/of Nederlandse identiteitskaart aanvragen.

Verhinderd

Kunt u niet naar de ceremonie komen? Bel dan op tijd met de gemeente. U krijgt dan de mogelijkheid om bij een volgende ceremonie aanwezig te zijn.

Niet afgemeld

Als u niet op de ceremonie komt en u heeft zich ook niet afgemeld, ontvangt u (nog 2 keer) een nieuwe uitnodiging. Binnen een jaar na de datum van het besluit moet u op de ceremonie verschijnen. Anders wordt u geen Nederlander en moet u opnieuw een optie- of naturalisatieprocedure starten.

Meer informatie