Winkeltijden en weekmarkten

Winkelopeningstijden


De openstelling van winkels is geregeld in de Winkeltijdenwet uit 2013. Hierin staat dat winkels op werkdagen vóór 6.00 uur en na 22.00 uur gesloten moeten zijn. In de Winkeltijdenwet staat ook dat het verboden is om winkels op zon- en feestdagen open te stellen. Maar gemeenten kunnen zelf bepalen of zij vrijstelling of ontheffing verlenen van deze verboden. De gemeenteraad heeft hiertoe de Winkeltijdenverordening gemeente Terneuzen 2018 vastgesteld.

 

Zondagen

In de gemeente Terneuzen mogen winkels op zondag open zijn van 8.00 tot 22.00 uur. Op de website van Stad Terneuzen vindt u het overzicht van de koopzondagen in Terneuzen.

Feestdagen

Winkelopenstelling op de feestdagen Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag is mogelijk voor alle winkels op alle dagen tussen 8.00 en 22.00 uur. Ook op Oudejaarsdag, Bevrijdingsdag en Koningsdag is winkelopenstelling toegestaan. Op 4 mei, Goede Vrijdag en op 24 december is winkelopenstelling toegestaan tot 19.00 uur.

Weekmarkten

Dinsdagmarkt Sas van Gent

De dinsdagmarkt vindt iedere dinsdag plaats van 8.30 tot 15.00 uur op het Keizer Karelplein in Sas van Gent.

Woensdagmarkt Terneuzen

Op woensdag is er op de Markt in het centrum van Terneuzen markt van 8.30 tot 16.00 uur. Als er kermis is in de binnenstad van Terneuzen vindt de markt plaats aan de Rosegracht te Terneuzen.

Vrijdagmarkt Zuidpolder (Terneuzen)

Iedere vrijdag is er markt bij het winkelcentrum Zuidpolder (in Terneuzen) van 8.30 tot 16.00 uur.

Zaterdagmarkt Axel

Op zaterdag is er markt in het centrum van Axel aan de Noordstraat, Gentsevaartstraat en op het Szydlowskiplein, van 8.00 tot 16.00 uur.