Parkeerboete

Parkeerboetes uitgeschreven door de gemeente

Als u niet of te weinig hebt betaald voor parkeren op een plaats waar betaald parkeren geldt, dan krijgt u een bekeuring. Sinds 1 juli 2015 vindt u daarvoor geen briefje meer onder de ruitenwisser. U ontvangt binnen een paar weken een acceptgiro thuis voor het betalen van de parkeerboete. Deze acceptgirobrief ontvangt u van Cannock Chase. Dit bedrijf int en verwerkt de parkeerboetes voor de gemeente Terneuzen.

Vragen over een dergelijke parkeerboete kunt u richten aan de gemeente Terneuzen. U kunt hiervoor het contactformulier online invullen of bellen  naar 14 0115.

Parkeerboetes uitgeschreven door het CJIB

Parkeerboetes, om andere redenen dan het zich onttrekken aan gemeentelijke parkeerbelasting, worden geïnd door het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Een voorbeeld daarvan is de boete voor parkeren op een plaats waar parkeren verboden is. Deze verkeersboetes zijn te herkennen aan de letter “M”(van Wet Mulder), rechtsboven in de brief of de beschikking van het CJIB. De behandeling daarvan gebeurt volledig buitenom de gemeente.

Voor vragen over deze parkeerboetes kan u alleen terecht bij het CJIB of telefonisch naar 058 - 234 21 30.