Jongerenloket

Ben jij tussen de 18 en 28 jaar? Heb je vragen over wonen, opleiding of werk? Heb je geldvragen of schulden? Of zit je met andere vragen waar je zelf niet uit komt? Dan is het jongerenloket er voor jou!
Wij bieden hulp aan jongeren op weg naar een mooie toekomst. We bespreken jouw situatie en bekijken vervolgens samen wat we kunnen doen om aan jouw toekomst te werken. Kort gezegd, we helpen je in de goede richting!

Gesprek

Heb je behoefte aan een gesprek met ons? Wij gaan graag met je rond de tafel. We zijn onderdeel van de gemeente Terneuzen en je vindt ons in het stadhuis.

Contact

Woon je in de gemeente Terneuzen, ben je tussen de 18 en 28 jaar en denk je dat wij je kunnen helpen? Neem dan snel contact met ons op via jongerenloket@terneuzen.nl of telefonisch via tel. 14 0115.

Bijstandsuitkering

Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen. Je moet dan een afspraak voor een brede intake maken.
Op deze afspraak neem je in ieder geval je geldige paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning mee. Heb je een partner? Dan moet hij/zij ook meekomen op de afspraak.
Voor meer informatie, kijk op de pagina bijstandsuitkering.

Afspraak maken brede intake

 

Ik heb schulden

Voor informatie en advies over je financiën en het aanpakken van geldproblemen kun je contact opnemen met het jongerenloket. Heb je schulden en lukt het je niet deze zelf af te lossen? Vraag dan een informatie en adviesgesprek aan bij Schuldhulpverlening.

Ik wil een opleiding volgen

Wil je een opleiding volgen of heb je vragen over bijvoorbeeld een opleidingskeuze of studiefinanciering? Neem dan contact op met het jongerenloket.
Ben je tussen de 18 en 23 jaar en heb je nog geen startkwalificatie (minimaal een HAVO of MBO 2 diploma)? Neem dan contact op met het RBL Zeeuws-Vlaanderen.

Ik wil zelfstandig wonen

Ben je op zoek naar eigen woonruimte in de gemeente Terneuzen? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen of Zuid West Wonen.
Kun je niet meer thuis wonen, maar ben je er nog niet klaar voor zelfstandig te wonen? Maak dan een afspraak bij het jongerenloket.

Ik wil graag werk vinden

Je wilt gaan werken maar je hebt door bijvoorbeeld een arbeidsbeperking ondersteuning nodig in solliciteren. Het Jongerenloket werkt nauw samen met het WerkServicepunt Zeeuws Vlaanderen.

Wie zijn wij?

Michel Verkouter en Eveline MoesWij zijn Michel Verkouter en Eveline Moes. We zijn het aanspreekpunt voor het jongerenloket van de gemeente Terneuzen.

Beide zijn we werkzaam geweest in de (jeugd)hulpverlening. Door onze ervaring lukt het ons vaak aansluiting te vinden bij jongeren.

Je kunt bij ons terecht wanneer je vastloopt. Wat je situatie ook is, wij denken graag met je mee en kijken wat er nodig is om je op weg te helpen.