Uitleg over 'Mijn Inkomen'

Op deze pagina vindt u informatie over ‘Mijn Inkomen’. Als u een uitkering krijgt dan kunt u met ‘Mijn Inkomen’ digitaal uw inkomsten en wijzigingen doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u hiermee uw uitkeringsspecificaties en jaaropgaven bekijken en downloaden.

In het filmpje en in de tekstblokken op deze pagina geven wij een uitleg over 'Mijn Inkomen'.

23 juni 2022, YouTube filmpje, 3:20

Wat kunt u doen met 'Mijn Inkomen'?

Als u bent ingelogd in ‘Mijn Inkomen’ komt u in uw persoonlijke omgeving. Hier kunt u uw wijzigingen en inkomsten online doorgeven aan de gemeente. En bewijsstukken van uw wijzigingen en inkomsten kunt u gemakkelijk toevoegen. Ook kunt u uw persoonlijke gegevens bekijken en downloaden, bijvoorbeeld uw uitkeringsspecificaties en jaaropgaven.
Gaat u binnenkort met vakantie naar het buitenland? Ook dit geeft u gemakkelijk door via ‘Mijn Inkomen’.

Inloggen op ‘Mijn Inkomen’ met DigiD

U gaat eerst naar www.terneuzen.nl/bijstand.
Als u dan op de knop ‘Mijn Inkomen’ klikt, komt u op de inlogpagina.
Hier logt u in met uw DigiD. U komt dan direct op de startpagina van ‘Mijn Inkomen’.

Heeft u geen DigiD?

Meer informatie over DigiD en het aanvragen ervan vindt u op DigiD | DigiD aanvragen of activeren. Het aanvragen en activeren van uw DigiD duurt ongeveer 3 werkdagen.

Inkomsten doorgeven

Heeft u een uitkering van de gemeente Terneuzen? En heeft u ook inkomsten uit arbeid? Dan moet u iedere maand uw inkomsten doorgeven aan de gemeente. Dit kunt u online doen met ‘Mijn Inkomen’.
Nadat u bent ingelogd met uw DigiD komt u terecht op de startpagina van 'Mijn Inkomen'.
Moet u elke maand een inkomstenverklaring inleveren? Dan staat uw digitale inkomstenverklaring aan het einde van de maand voor u klaar op uw persoonlijke pagina van 'Mijn Inkomen'.

Heeft de gemeente een nieuwe inkomstenverlkaring voor u klaargezet in ‘Mijn Inkomen’?
Dan ontvangt u hiervan een melding op uw e-mailadres dat bij ons bekend is. Om uw inkomsten door te geven klikt u op ‘Uw inkomsten controleren’.

Daarna kiest u welke situatie voor u geldt:

  • Geen inkomsten
  • Dezelfde inkomsten als hierboven staan
  • Dezelfde inkomsten als hierboven staan en extra inkomsten
  • Andere inkomsten.

Als u de goede situatie heeft gekozen, klikt u op ‘Volgende’. Hier kunt u nog een toelichting geven en documenten of bewijsstukken bijvoegen (uploaden) die op uw computer staan. Onderaan op het formulier verklaart u dat u alles naar waarheid heeft ingevuld. Hiervoor kruist u aan: ‘Ja, ik ga akkoord met de disclaimer’. Hierna kunt u op ‘Versturen’ klikken.

Wilt u toch iets anders doorgeven?
Klik dan op ’Annuleren’, maak een andere keuze (zie hierboven) en klik op ‘Volgende’. Ook hier vult u dan alle gegevens in zoals de inkomstenperiode, omschrijving en toelichting. Of u vult de extra ‘andere inkomsten’ in. Zorg ervoor dat alle velden gevuld zijn.

Wilt u nog extra ‘andere inkomsten’ doorgeven? Dan kunt u onderaan het scherm klikken op ‘Andere inkomsten’. Deze kunt u ook weer verwijderen.

Bent u klaar met invullen? Klik dan op ‘Volgende’. U kunt dan controleren of alle gegevens die u heeft ingevuld kloppen.
Klopt dit, dan verklaart u dat u alles naar waarheid heeft ingevuld. Hiervoor kruist u aan: ‘Ja, ik ga akkoord met de disclaimer’. Klik daarna op ‘Versturen’.
Er verschijnt dan een melding ‘Wilt u versturen’ op het scherm. Dit is om te controleren of u de gegevens echt wilt versturen. Na het versturen van de inkomsten kunt u deze namelijk niet meer aanpassen. Weet u zeker dat alles klopt? Klik dan nog een keer op ‘Versturen’.  Rechtsonder in beeld verschijnt een melding dat uw gegevens zijn verstuurd. Ook ziet u dat de digitale inkomstenverklaring niet meer voor u klaar staat.
U kunt ‘Mijn Inkomen’ nu afsluiten.

Verblijf in het buitenland doorgeven

U heeft vooraf toestemming nodig van de gemeente als u in het buitenland gaat verblijven. Dat geldt voor iedereen die een gemeentelijke uitkering heeft. Hiervoor vult u eerst het formulier 'verzoek toestemming verblijf in het buitenland' in. Dit is een pdf- formulier dat u kunt printen en daarna door het maken van een scan of foto weer kunt opslaan. Nadat u dit formulier heeft ingevuld en digitaal opgeslagen logt u in op 'Mijn Inkomen'. Via 'wijziging doorgeven' kiest u voor de optie 'ik wil een verblijf in het buitenland doorgeven. Daarna opent een scherm waarin u het verblijf in het buitenland kunt doorgeven. Hier moet u het opgeslagen formulier 'verzoek verblijf in het buitenland’ uploaden. Onderaan de pagina moet u dan nog het vakje aanvinken om akkoord te gaan met de disclaimer. Daarna klikt u op ‘verstuur wijziging’.

Uitkeringsspecificaties, uitbetalingen, vakantiegeld, schulden en jaaropgaves bekijken

Heeft u een uitkering van de gemeente Terneuzen? Vanaf nu kunt u uw gegevens online bekijken en downloaden in ‘Mijn Inkomen’.
Nadat u bent ingelogd met uw DigiD komt u terecht op de startpagina van ‘Mijn inkomen’. Vanuit hier kunt u uw uitkeringsspecificaties en jaaropgaven bekijken en downloaden.
U kunt direct uw gegevens bekijken door op één van de tegels ‘Uitkeringsspecificaties’ of ‘Jaaropgaven’ te klikken. Ook kunt u in het menu (links op het scherm) kiezen voor ‘Mijn overzicht’. U ziet dan meerder mogelijkheden.

Uitkeringsspecificaties

Als u kiest voor uitkeringsspecificaties komt u op de pagina met de uitkeringsspecificaties. U kiest de maand en het jaar van de specificatie die u wilt bekijken.
In het overzicht kunt u de gegevens bekijken. Ook kunt u deze gegevens eenvoudig downloaden en opslaan op uw eigen computer. Dit doet u door op ‘downloaden’ te klikken rechtsboven in het scherm. U kunt dan kiezen om het document eerst te openen of meteen op te slaan.

Jaaropgaven

Om uw jaaropgaven te bekijken kunt u in het menu (links op het scherm) klikken op ‘Mijn overzicht’ en kiezen voor ‘Jaaropgaven’. Kies het jaartal en u ziet dan een overzicht van de gegevens. Ook deze gegevens kunt u eenvoudig downloaden door rechtsboven op de knop ‘Downloaden’ te klikken. Kies daarna voor openen of meteen voor opslaan.

Betalingen

Om de aan u uitbetaalde bedragen te bekijken kunt u in het menu (links op het scherm) klikken op ‘Mijn overzicht’. Daarna kiest u voor ‘Betalingen’. Hier kunt u zien welke betalingen u heeft ontvangen vanuit de ParticipatieWet.
Wanneer u op de ‘i’ klikt krijgt u meer informatie.

Vakantiegeld

Om uw opgebouwde vakantiegeld te bekijken kunt u in het menu (links op het scherm) klikken op ‘Mijn overzicht’. Daarna kiest u voor ‘Vakantiegeld’. Hier ziet u hoeveel vakantiegeld er per maand wordt gereserveerd en wat het totaalbedrag is.
Ook hier staat een ‘i’ met meer informatie.

Schulden

Om te bekijken welke schuld u heeft bij de gemeente Terneuzen kunt u in het menu (links op het scherm) klikken op ‘Mijn overzicht’. Daarna kiest u voor ‘Schulden’. Hier staan de openstaande bedragen die u aan ons moet terugbetalen. Dit kan bijvoorbeeld een lening zijn  of een uitkering waar u geen recht op had.
Ook hier klikt u op de ‘i’ voor meer informatie.

Saldobiljet

Om een overzicht te bekijken van uw schulden van het hele jaar kunt u in het menu (links op het scherm) klikken op ‘Mijn overzicht’. Daarna kiest u voor ‘Saldobiljet’. Nu ziet u een overzicht van de jaaropgave van de schulden. Dit kan u nodig hebben bij  uw belastingaangifte. U klikt op de ‘i’ voor meer informatie.

Wijzigingen doorgeven

Heeft u een uitkering of periodieke bijzondere bijstand van de gemeente Terneuzen? Vanaf nu kunt u dan uw wijzigingen online doorgeven via ‘Mijn Inkomen’. Nadat u bent ingelogd met uw DigiD komt u terecht op de startpagina van ‘Mijn inkomen’.
U kunt nu eenvoudig uw wijzigingen doorgeven door in het menu links op het scherm te kiezen voor ‘Contact met gemeente’. Daarna kiest u voor ‘Wijzigingen doorgeven’. Achter ‘Wijzigingen doorgeven’ ziet u nu verschillende mogelijkheden van wijzigingen. U kiest de wijziging die past bij uw situatie en die u wilt doorgeven aan de gemeente.
Bij ‘Opmerkingen’ geeft u aan waar de wijziging over gaat. Ook kunt u gemakkelijk documenten of bewijsstukken bijvoegen.

Heeft u alle velden ingevuld? Dan verklaart u onderaan op het formulier dat u alles naar waarheid heeft ingevuld. Hiervoor kruist u aan: ‘Ja, ik ga akkoord met de disclaimer’.
Daarna klikt u op ‘Verstuur wijziging’ en de gegevens worden verstuurd naar de gemeente.

Uw contactgegevens wijzigen

Het is belangrijk dat uw juiste e-mailadres en telefoonnummer bekend zijn bij de gemeente. Wij vragen u daarom om uw persoonlijke gegevens in ‘Mijn Inkomen’ regelmatig te controleren.
Wijzigingen van uw e-mailadres en telefoonnummer kunt u gemakkelijk aan ons doorgeven via ‘Mijn Inkomen’. Nadat u bent ingelogd in ‘Mijn Inkomen’ klikt u op Mijn overzicht (links op de pagina) en daarna op Mijn profiel. Hier kunt u uw e-mailadres en telefoonnummer aanpassen.