Werk

Wilt u graag aan het werk? Dan kan het WerkServicePunt Zeeuws-Vlaanderen (WSP) u misschien begeleiden naar een passende baan. Het WerkServicePunt kan u helpen als u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • U ontvangt een uitkering van de Gemeente Terneuzen;
  • U heeft een indicatie banenafspraak;
  • U ontvangt geen uitkering van het UWV.*

*Als u wel een uitkering ontvangt van het UWV, dan moet u bij het UWV om hulp vragen voor het vinden van een baan; tenzij u een indicatie banenafspraak heeft.

Het WerkServicePunt is er zowel voor werkgevers die op zoek zijn naar geschikte werknemers als voor werkzoekenden die een baan of een nieuwe uitdaging zoeken. Bij het WerkServicePunt worden contacten gelegd, mogelijkheden op de arbeidsmarkt verstrekt, mensen of vacatures voorgesteld en eventuele subsidiemogelijkheden aangeboden. Voor meer informatie kijkt u op de website van het WerkServicePunt.

Wilt u langskomen voor hulp en voldoet u aan de voorwaarden? Maak dan een afspraak voor een brede intake. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw situatie en bekijken wij hoe wij u kunnen helpen.

Afspraak maken brede intake
 

Werk vinden en loopbaan

Bent u werkzoekende? Dan kunt u zich inschrijven bij het UWV WERKbedrijf. Een werkcoach kijkt dan samen met u naar uw kansen op het vinden van werk. Ook kan de werkcoach u meer vertellen over de ondersteuning van het WERKbedrijf bij bijvoorbeeld re-integratie, sollicitatietraining of scholing. Meer informatie over het WERKbedrijf kunt u vinden op de website werk.nl.

Rechten en plichten

Als u een beroep doet op voorzieningen van de overheid, dan horen daarbij ook bepaalde verplichtingen. Bekijk ons filmpje hierover om te ontdekken wat uw rechten en plichten zijn.

20 januari 2022, YouTube filmpje, 1:43

Werkloos

Bent of wordt u werkloos? Dan heeft u mogelijk recht op een WW-uitkering. Een WW-uitkering is uw inkomen als u werkloos bent. Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering moet u zich als werkzoekende inschrijven bij het UWV WERKbedrijf. Meer informatie over een WW-uitkering kunt u vinden op de website van het UWV. Op de website van de rijksoverheid vindt u informatie over wat u allemaal moet regelen als u werkloos wordt.

Ziekte en weer aan het werk

Bent u ziek en kunt u tijdelijk uw eigen werk niet doen? Dan is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk ziek meldt, zodat u tijdens uw ziekte een inkomen heeft. Heeft u een werkgever? Dan meldt u zich bij hem ziek. Tijdens uw ziekte wordt uw loon doorbetaald. Heeft u geen werkgever? Dan kunt u in sommige gevallen een Ziektewetuitkering krijgen. Het UWV betaalt de Ziektewetuitkering.
Meer informatie over ziekte en weer aan het werk kunt u vinden op de website van het UWV.

Re-integratie

De gemeente Terneuzen wordt voor diverse re-integratie projecten ondersteund door ESF en Interreg.

'Aan de slag in Zeeland 24-25'  | Projectnummer 2023ESFp20270

logo esfinterreg logo