Schuldhulpverlening

Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Of is de situatie zo dreigend dat u wordt afgesloten van energie of uw huis uit moet? Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt.

Wij kunnen u op twee manieren helpen:

Informatie en advies

Wij geven u vrijblijvend informatie en advies. Wilt u hiervan gebruikmaken? Vul dan het contactformulier in. U kunt zich anoniem aanmelden. Uw e-mailadres hebben wij wel nodig, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden of contact met u op kunnen nemen.

Aanvraag schuldhulpverlening

Is de situatie al zo dat u de rekeningen niet meer kunt betalen? Of zijn er betalingsachterstanden? Dan kunt u direct een aanvraag voor schuldhulpverlening doen. Om u de juiste hulp te kunnen bieden, hebben we verschillende documenten van u nodig. Daarover ontvangt u bericht van ons. We nodigen u binnen vier weken uit voor een gesprek om uw financiële situatie te bespreken. We stellen vervolgens samen een plan op.
In dreigende situaties, bijvoorbeeld bij een huurachterstand van minimaal twee maanden of bij afsluiting van energie en/of water, nemen wij binnen drie dagen contact met u op.

Zit u al in een traject voor schuldhulpverlening? Neem dan contact op met uw consulent.

Startpunt Geldzaken

Als inwoner van de gemeente Terneuzen kunt u kosteloos en anoniem gebruikmaken van de online budgethulp. Het Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, voor nu en in de toekomst.

Training Omgaan met geld

Wilt u graag uw administratie op orde krijgen? Volg dan de training ‘Omgaan met geld’. In deze training leert u om een overzicht te maken van uw inkomsten en uitgaven per maand. U krijgt tips om te besparen op uw uitgaven. Ook geven wij tips hoe u kunt omgaan met verleidingen.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Er start regelmatig een nieuwe training.

Wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar schuldhulpverlening@terneuzen.nl.