Schuldhulpverlening

Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Heeft u al te maken met achterstanden in uw betalingen? Vraag dan om hulp.
Wij geven u gratis informatie en advies. Wilt u hiervan gebruikmaken? Vul dan het contactformulier in. Uw naam hoeft u niet te noemen. Uw e-mailadres hebben wij wel nodig om uw vragen te kunnen beantwoorden.
 

Contact opnemen
 

Schuldhulpverlening aanvragen

 

Aanvraag schuldhulpverlening

Is de situatie al zo dat u de rekeningen niet meer kunt betalen? Of zijn er achterstanden in uw betalingen? Gebruik dan de knop 'Schuldhulpverlening aanvragen'. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

Om u goede hulp te kunnen bieden, hebben we verschillende documenten van u nodig. Daarover ontvangt u bericht van ons. Binnen vier weken krijgt u van ons een uitnodiging voor een gesprek om uw financiële situatie te bespreken. We stellen daarna samen een plan op.

In dreigende situaties nemen wij binnen drie dagen contact met u op. Een voorbeeld van een dreigende situatie is een huurachterstand van minimaal twee maanden. Een ander voorbeeld is een afsluiting van energie en/of water.

Krijgt u al hulp van de gemeente om uw schuld af te lossen? Neem dan contact op met uw consulent.

Overzicht van uw geldzaken

Kunt u moeilijk overzicht krijgen in uw financiën? Wilt u handige online tips en tricks? Of wilt u hulp bij het maken van een geldplan?

Ga dan naar naar de website Startpunt Geldzaken. Hier kunt u een overzicht maken van uw maandelijkse inkomen en vaste lasten en hoeveel u kunt te sparen. Het is anoniem.

Training Omgaan met geld

foto trainingssessie

Wilt u graag uw administratie op orde krijgen? Volg dan de training ‘Omgaan met geld’.

Hierin leert u om een overzicht te maken van uw inkomsten en uitgaven per maand. U krijgt tips om te besparen op uw uitgaven. Ook geven wij tips hoe u kunt omgaan met zaken die moeilijk zijn om nee tegen te zeggen.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Er zijn twee trainingen per jaar. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar.

Wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar schuldhulpverlening@terneuzen.nl met uw gegevens. We zetten u dan op de wachtlijst. We informeren u op tijd over de data van de training.