Buurtapp Hoplr

Hoplr logoMaak gebruik van het gratis buurtnetwerk in je eigen buurt!

De gemeente start in samenwerking met Hoplr een digitaal buurtnetwerk. Alle buurten in de gemeente krijgen een besloten plek op dit platform. Je kunt hier als buurtbewoner gratis gebruik van maken.
Jij, je huisgenoten en alle bewoners van je buurt kunnen Hoplr gebruiken voor bijvoorbeeld het aanbieden van of zoeken naar:

 • het lenen van spullen;
 • een oppas voor je hond, huis of kind;
 • spullen die nog een tweede ronde mee kunnen;
 • hulp bij een klusje.

Brief met instructies en code

Ieder huishouden in de gemeente ontvangt een brief met instructies om aan te melden. Elke kern, wijk of buurt heeft een eigen buurtcode. Die staat op de brief. Terneuzen heeft 18 buurten. Het kost weken om alle brieven te bezorgen, want Terneuzen telt meer dan 28.000 huishoudens.

Als u nog geen brief heeft ontvangen, dan kunt u ook aanmelden via hoplr.com. Kijk op de website van Hoplr.

 

Het buurtnetwerk Hoplr is gratis, veilig en heeft geen reclame. De app werkt samen met de gemeente, maar je bepaalt voor elk bericht zélf of de gemeente dat wel of niet kan zien. Je gegevens zijn veilig en worden niet doorverkocht.

Problemen met aanmelden?

Lukt het niet om aan te melden? Kijk dan op de website van Hoplr of neem contact op met Hoplr via het e-mailadres support@hoplr.com.

Waarvoor kan je Hoplr gebruiken?

Hoplr is er om buren met elkaar in verbinding te brengen. Dit kun je allemaal met buurtplatform:

 1. Buurtberichten sturen: Je kan een bericht plaatsen wanneer je op zoek bent naar je poes, iets wil lenen, een vraag over de buurt of gemeente hebt, een activiteit wil organiseren,...
 2. Burenhulp vragen en aanbieden: Laat je buren weten waarmee je hen kan helpen of ga zelf op zoek naar een helpende hand.
 3. Chatgesprekken: Als je een specifieke buur/buren wil aanspreken, kan je de chatfunctie gebruiken om online een privé- of groepsgesprek aan te gaan.
 4. Buurtkalender: Blijf op de hoogte van evenementen in de buurt, of neem zelf initiatief en plan een activiteit in.
 5. Burenlijst: Leer je buren beter kennen, raadpleeg alle Hoplr-leden in de burenlijst en lokale organisaties in de lokale gids.

Wat zijn de huisregels van Hoplr?

 1. Respecteer je buren
  Discriminerende en aanstootgevende berichten worden op Hoplr niet getolereerd en worden verwijderd.
 2. Wees behulpzaam
  Help je buren waar mogelijk en draag zo bij tot een meer zorgzame buurt.
 3. Gebruik Hoplr niet als uithangbord
  Je bedrijf of vereniging even voorstellen kan, maar hou het beperkt. Veelvuldig koopjes, mopjes of politieke boodschappen plaatsen is niet toegestaan.
 4. Hou de dialoog zinvol
  Hoplr is geen klaagmuur. Problemen mogen besproken worden maar hou het vriendelijk, beschaafd en constructief.
 5. Gebruik je echte identiteit
  Hoplr-buurten zijn gebaseerd op vertrouwen. Gebruik bij voorkeur je echte naam en voornaam. Een herkenbare profielfoto wordt gewaardeerd.