Othene

Wijkwethouder: Sonja Suij
Wijkcoördinator: Nancy Herwegh

 

De wijk grenst, gelegen in het oostelijk deel van Terneuzen, aan de Westerschelde en aan de Otheense Kreek en  wordt gekenmerkt door speelse nieuwbouw in het noorden en zuiden van de wijk en het oude buurtschap 'Noten' aan de zuidrand. Allereerst werd Othene Noord gebouwd. De bouw van Othene Zuid is in volle gang.
De wijk heeft een oppervlakte van 192 hectare. Op 1 januari 2024 had Othene 4.410 inwoners, 2.230 mannen en 2.180 vrouwen.

 

Wijkraad Othene

Op dit moment is er geen wijkraad actief in Othene.

Speelkooi Othene

De speelkooi naast de brede school in Othene kan helaas niet op de huidige locatie blijven staan. Op 9 september 2020 organiseerden wij twee bewonerssessies in de brede school. Centraal stond het samen met jullie op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor de speelkooi en ideeën voor een nieuwe invulling van de huidige locatie. Alle ideeën uit de wijk hebben we nader bekeken. De opbrengst van deze bijeenkomsten zijn besproken tijdens de digitale sessie op woensdag 28 oktober. Nieuwsgierig wat er tijdens deze avond besproken is? Bekijk dan de digitale sessie terug op ons Youtube-kanaal.

Kijk hier voor meer informatie over de speelkooi.

Scholen

De Irisschool
CBS De Parel