Oekraïne

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne vangt de gemeente Terneuzen vluchtelingen op en regelt leefgeld, inschrijving in de gemeente en andere praktische zaken.

Spreekuren in de publiekshal in Terneuzen

In onze publiekshal in Terneuzen hebben wij de volgende mogelijkheden:

Vluchtelingen die in de gemeente Terneuzen verblijven moeten zich inschrijven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Terneuzen. Maak hiervoor een afspraak om aan de balie langs te komen. Alle personen (ook kinderen) moeten meekomen op de afspraak. Ook is het van belang om een paspoort of andere documenten zoals een geboorteakte mee te nemen van alle personen die zich willen inschrijven. Heeft u deze documenten niet? Dan zullen we aan de balie met u bespreken hoe de inschrijving alsnog kan plaatsvinden.

Veel gestelde vragen

We hebben een lijst met veel gestelde vragen voor u gemaakt.

Veel gestelde vragen

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar oekraine@terneuzen.nl.

Inventarisatie extra opvangplekken

De vraag naar opvangplekken neem toe. Ter voorbereiding inventariseren we mogelijke opvangplekken in onze gemeente. Bent u eigenaar van een leeg (bedrijfs)pand of locatie waar opvang mogelijk is? Neem dan contact met ons op via oekraine@terneuzen.nl onder vermelding van uw naam, contactgegevens, locatiegegevens, aantal personen dat u op kunt vangen en voor welke periode. U wordt vervolgens teruggebeld door een medewerker van de gemeente.

Meer informatie