Oekraïne

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne vangt de gemeente Terneuzen vluchtelingen op en regelt leefgeld, inschrijving in de gemeente en andere praktische zaken.

Opvang in 'De Redoute' in Sas van Gent

Spreekuren

In 'De Redoute' hebben wij de volgende mogelijkheden:

  • Intake voor leefgeld
  • Inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie (BRP)

Vluchtelingen die in de gemeente Terneuzen verblijven moeten zich inschrijven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Terneuzen. Maak hiervoor een afspraak om langs te komen tijdens het spreekuur in 'De Redoute'. Alle personen (ook kinderen) moeten meekomen op de afspraak. Ook is het van belang om een paspoort of andere documenten zoals een geboorteakte mee te nemen van alle personen die zich willen inschrijven. Heeft u deze documenten niet? Dan zullen we tijdens de afspraak met u bespreken hoe de inschrijving alsnog kan plaatsvinden.

Wijziging locatie spreekuren: vanaf dinsdag 29 augustus zullen de spreekuren plaatsvinden op onze opvanglocatie ‘De Redoute’ in Sas van Gent.

Wanneer: iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Waar: opvanglocatie Oekraïne in voormalige ‘De Redoute’, Rijsenburg 2 in Sas van Gent.

Wilt u komen: stuur dit, samen met uw vraag, naar oekraine@terneuzen.nl. Zo kunnen wij ons voorbereiden op uw komst en uw specifieke vraag.
Als u bij ‘De Redoute’ aankomt, kunt u zich melden bij de receptie.

Beschikt u niet over vervoer: laat het ons weten op oekraine@terneuzen.nl.
Indien nodig komen wij bij u langs of wellicht kunnen wij u per e-mail / telefonisch ondersteunen.”

 

Veel gestelde vragen

We hebben een lijst met veel gestelde vragen voor u gemaakt.

Veel gestelde vragen

 

Inventarisatie extra opvangplekken

De vraag naar opvangplekken neem toe. Ter voorbereiding inventariseren we mogelijke opvangplekken in onze gemeente. Bent u eigenaar van een leeg (bedrijfs)pand of locatie waar opvang mogelijk is? Neem dan contact met ons op via oekraine@terneuzen.nl onder vermelding van uw naam, contactgegevens, locatiegegevens, aantal personen dat u op kunt vangen en voor welke periode. U wordt vervolgens teruggebeld door een medewerker van de gemeente.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar oekraine@terneuzen.nl.