Oekraïne

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne vangt de gemeente Terneuzen vluchtelingen op en regelt leefgeld, inschrijving in de gemeente en andere praktische zaken.

Spreekuren

Wij hebben verschillende spreekuren op verschillende locaties waar u zonder afspraak terecht kunt.

Bij de Redoute in Sas van Gent

  • Intake voor leefgeld: woensdag van 9.00 tot 16.00 uur. U kunt dan ook informatie krijgen over alle praktische zaken die u tegenkomt.
  • Inschrijving in de gemeentelijke basisregistratie (BRP): op woensdag van 17.30 tot 19.30 uur. (zonder afspraak) Het is verplicht om u in te schrijven bij de gemeente waar u verblijft.

In de Publiekshal in Terneuzen

Als u niet in Sas van Gent kunt langskomen, dan hebben wij in onze publiekshal de volgende mogelijkheden:

Vluchtelingen die in de gemeente Terneuzen verblijven moeten zich inschrijven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Terneuzen. Maak hiervoor een afspraak om aan de balie langs te komen. Alle personen (ook kinderen) moeten meekomen op de afspraak. Ook is het van belang om een paspoort of andere documenten zoals een geboorteakte mee te nemen van alle personen die zich willen inschrijven. Heeft u deze documenten niet? Dan zullen we aan de balie met u bespreken hoe de inschrijving alsnog kan plaatsvinden.

Veel gestelde vragen

We hebben een lijst met veel gestelde vragen voor u gemaakt.

Veel gestelde vragen

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar oekraine@terneuzen.nl.

Inventarisatie extra opvangplekken

De vraag naar opvangplekken neem toe. Ter voorbereiding inventariseren we mogelijke opvangplekken in onze gemeente. Bent u eigenaar van een leeg (bedrijfs)pand of locatie waar opvang mogelijk is? Neem dan contact met ons op via oekraine@terneuzen.nl onder vermelding van uw naam, contactgegevens, locatiegegevens, aantal personen dat u op kunt vangen en voor welke periode. U wordt vervolgens teruggebeld door een medewerker van de gemeente.

Meer informatie