Oekraïne

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne vangt de gemeente Terneuzen vluchtelingen op en regelt leefgeld, inschrijving in de gemeente en andere praktische zaken.

Opvang in 'De Redoute' in Sas van Gent

Spreekuren

In 'De Redoute' hebben wij de volgende mogelijkheden:

  • Intake voor leefgeld
  • Inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie (BRP)

Vluchtelingen die in de gemeente Terneuzen verblijven moeten zich inschrijven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Terneuzen. Maak hiervoor een afspraak om langs te komen tijdens het spreekuur in 'De Redoute'. Alle personen (ook kinderen) moeten meekomen op de afspraak. Ook is het van belang om een paspoort of andere documenten zoals een geboorteakte mee te nemen van alle personen die zich willen inschrijven. Heeft u deze documenten niet? Dan zullen we tijdens de afspraak met u bespreken hoe de inschrijving alsnog kan plaatsvinden.

Wanneer: iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Let op: in de zomervakantie is er geen spreekuur. Het spreekuur vervalt van 22 juli tot en met 16 augustus 2024.

Waar: opvanglocatie Oekraïne in voormalige ‘De Redoute’, Rijsenburg 2 in Sas van Gent.

Wilt u komen: stuur dit, samen met uw vraag, naar oekraine@terneuzen.nl. Zo kunnen wij ons voorbereiden op uw komst en uw specifieke vraag.
Als u bij ‘De Redoute’ aankomt, kunt u zich melden bij de receptie.

Beschikt u niet over vervoer: laat het ons weten op oekraine@terneuzen.nl.
Indien nodig komen wij bij u langs of wellicht kunnen wij u per e-mail / telefonisch ondersteunen.”

Opvang in de Roerstraat in Terneuzen

Vanaf half oktober 2023 vangen wij vluchtelingen uit Oekraïene op in het voormalige gebouw van Emergis in de Roerstraat in Terneuzen. Hier is ruimte voor 25 à 30 mensen. De meeste mensen die er komen wonen, vangen we al voor langere tijd in onze gemeente op en hebben inmiddels ook werk gevonden.

Opvang aan de Westkade in Sas van Gent

Vanaf de tweede week van oktober 2023 vangen wij ook vluchtelingen uit Oekraïne op in het voormalige gemeentehuis aan de Westkade 103 en 104 in Sas van Gent. Er komt één grote familie te wonen die verhuist uit onze opvang in de Redoute. Het gaat in totaal om 16 personen.

Opvang in de Nieuwstraat in Terneuzen

Vanaf begin december 2023 vangen wij vluchtelingen uit Oekraïne op in het voormalige Café Pension The Chandelier in de Nieuwstraat 56 in Terneuzen. Hier is ruimte voor 22 mensen. Vanaf half januari 2024 vangen wij ook vluchtelingen op in het pand ernaast, het voormalige Hotel Tollenique (Nieuwstraat 60). Hier is ruimte voor 30 mensen. In totaal is er ruimte voor 52 mensen.

Veel gestelde vragen

We hebben een lijst met veel gestelde vragen voor u gemaakt.

Veel gestelde vragen

 

Inventarisatie extra opvangplekken

De vraag naar opvangplekken is nog steeds hoog. We inventariseren nog steeds mogelijke opvangplekken in onze gemeente. Bent u eigenaar van een leeg (bedrijfs)pand of locatie waar opvang mogelijk is? Neem dan contact met ons op via oekraine@terneuzen.nl onder vermelding van uw naam, contactgegevens, locatiegegevens, aantal personen dat u op kunt vangen en voor welke periode. U wordt vervolgens teruggebeld door een medewerker van de gemeente.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar oekraine@terneuzen.nl.