Aanvragen parkeervergunning voor bewoners en bezoekers

Bewoners in de binnenstad van Terneuzen die ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen kunnen maximaal twee bewonersvergunningen en één bezoekersvergunning per adres aanvragen. De vergunningen vervallen bij uitschrijving van de betreffende bewoner, overschrijving van kenteken of misbruik. Er vindt geen terugbetaling plaats.
Het kenteken voor de bewonersvergunning moet op naam van de aanvrager staan. Dit controleren wij bij de RDW.

Gebruik de knop 'Bewonersvergunning aanvragen' of 'Bezoekersvergunning aanvragen'. U wordt verwezen naar de digitale dienstverlening van de gemeente Terneuzen.  U logt in met DigiD en kiest op de tweede pagina bij 'producten' voor 'parkeervergunning bewoners (of bezoekers) 2022'. Binnen maximaal twee werkdagen is uw vergunning geldig.
Mocht er iets niet goed zijn gegaan bij uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op. We vragen u daarom ook uw telefoonnummer in te vullen bij 'Mijn gegevens'.

 Bewonersvergunning aanvragen

Bezoekersvergunning aanvragen

 

Bezoekersvergunning (draaischijf)

Bewoners van het centrum kunnen tegen een laag tarief voor hun eigen zone een bezoekersvergunning (draaischijf) aanvragen. U ontvangt hiervoor een brief met een uitnodiging tot betaling. Na betaling ontvangt u de draaischijf binnen twee werkdagen per post op het geregistreerd adres. Het nummer van de draaischijf is aan het adres gekoppeld. Bezoekers mogen tussen 09.00 en 18.00 uur maximaal drie uur aaneengesloten parkeren met deze draaischijf. Tussen 18.00 en 09.00 uur is de beperking van drie uur parkeren er niet. Wel moet u de draaischijf gebruiken.

Logés

Een logé kan in het vergunningengebied parkeren met een tijdelijke vergunning. Een tijdelijke vergunning kan voor de periode van één dag, meer dagen of een week.
Gebruik de knop 'Tijdelijke vergunning aanvragen'. U wordt verwezen naar de digitale dienstverlening van de gemeente Terneuzen. Binnen maximaal twee werkdagen is uw kenteken aangepast op uw vergunning.

Tijdelijke vergunning aanvragen

De kosten voor een tijdelijke parkeervergunning bedragen in 2022:

  • 1-dagsvergunning € 5,30
  • weekvergunning € 21,60

In de parkeergarage kunt u voor € 4,00 per 24 uur parkeren. Er kan dag en nacht uitgereden worden.

Kosten

In 2022 zijn de kosten voor een bewonersvergunning € 32,00 per jaar.
Een bezoekersvergunning kost in 2022 € 8,50 per jaar

(Tijdelijk) andere auto

Heeft u al een parkeervergunning maar heeft u (tijdelijk) een ander auto? Dan moet u ons op de hoogte stellen. Om het kenteken van uw huidige parkeervergunning te wijzigen, gebruikt u de knop 'Vergunning wijzigen'. U wordt verwezen naar de digitale dienstverlening van de gemeente Terneuzen. U logt in met DigiD en kiest op de tweede pagina bij 'producten' voor 'wijzigen kenteken'. U kunt dit gratis regelen (maximaal 10 keer per jaar).

Vergunning wijzigen

Lease- of bedrijfsauto

Betreft uw aanvraag een parkeervergunning van een lease- of bedrijfsauto? Houd dan per kenteken de volgende stukken gereed:

  • Voor een leaseauto; een scan of foto van de lease-overeenkomst
  • Voor een bedrijfsauto; een scan of foto van de verklaring omtrent eigen gebruik bedrijfsauto 
Vergunninggebied

Alleen in het centrum van Terneuzen is een vergunningszonegebied ingesteld. Er zijn parkeerplaatsen aangewezen waar u tegen betaling kan parkeren. Ook zijn er plaatsen aangewezen waar u alleen met een parkeervergunning mag parkeren. Per 1 januari 2017 zijn zone 1 en 2 samengevoegd tot zone 1. Zone 2 is hiermee vervallen. Er is een lijst met straatnamen per vergunningzone.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verlengen van uw vergunning? Maak dan een afspraak via de knop 'Afspraak maken'. Of bel 14 0115 om een afspraak in te plannen.

Wilt u liever aan de publieksbalie komen betalen? Dat kan natuurlijk ook. Regel een afspraak via de knop 'Afspraak maken'. Of bel 14 0115 om een afspraak in te laten plannen.

Afspraak maken

Heeft u nog vragen? Dant kunt u een e-mail sturen of bellen naar 0115 - 455 490.