Parkeerontheffing voetgangersgebied (verzinkbare palen)

De gebieden in Terneuzen die als voetgangersgebied zijn aangemerkt, kunt u zien op het overzicht voetgangersgebieden. Deze gebieden zijn gesloten voor het verkeer door middel van verzinkbare palen of alleen op bepaalde tijden vrij toegankelijk voor laden en lossen:

  • De Nieuwstraat in Terneuzen is alleen vrij toegankelijk op maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 17:30 uur. Voor de overige uren wordt voor de Nieuwstraat geen parkeerontheffing uitgegeven.
    De Arsenaalstraat, Vlooswijkstraat, Noordstraat en Markt in Terneuzen zijn een voetgangersgebied.
  • In Axel is de inrit alleen vrij toegankelijk op maandag t/m donderdag van 7:00 uur tot 21:00 uur, op vrijdag van 7:00 uur tot 21:30 uur en in het weekend van 16:00 uur tot 21:00 uur. De uitrit is altijd gesloten.

Let op: de palen gaan op de genoemde eindtijden automatisch omhoog. U kunt na deze tijd niet vrij uitrijden.
 

Parkeerontheffing voetgangersgebied aanvragen

 

Ontheffing

Om met uw (vracht)auto toegang te verkrijgen tot voetgangersgebied moet u een ontheffing aanvragen. Op basis van kentekenherkenning krijgen ontheffinghouders toegang tot het voetgangersgebied. Met een ontheffing kan u alleen korte tijd stilstaan voor het laden en het lossen. Over de mogelijkheden voor langer parkeren in de binnenstad vindt u meer informatie in parkeren in Terneuzen.
Bent u in het bezit van een ontheffing maar is er een storing? Tijdens kantooruren kunt u bellen met de gemeente via 14 0115. Buiten kantooruren kunt u de storing bij de politie melden.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een ontheffing moet u aantonen dat het noodzakelijk is dat u in het voetgangersgebied moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u een bedrijf daar heeft of bewoner of leverancier binnen het gebied bent.

Kosten

In 2022 bedragen de leges voor de ontheffing voetgangerszone kernwinkelgebied € 21,50.

Aanvraag

Het aanvragen van een ontheffing kunt u online doen. Gebruik de knop 'Parkeerontheffing voetgangersgebied aanvragen'. U kunt vervolgens inloggen met DigiD of als bedrijf met eHerkenning en betalen via iDeal. De verwerking van de ontheffing duurt 5 werkdagen. Deze ontheffing is geldig tot einde van de verleende termijn en wordt niet automatisch verlengd. Er vindt geen restitutie plaats bij korter gebruik.

Wijzigingen

Heeft u (tijdelijk) een ander auto? Dan moet u ons op de hoogte stellen. Gebruik hiervoor ook de knop 'Parkeerontheffing voetgangersgebied aanvragen'. U logt in met DigiD of als bedrijf met eHerkenning . U kiest vervolgens voor de optie 'wijzigen kenteken' als antwoord op de vraag welk product u nodig heeft. Na betaling via iDeal is het nieuwe kenteken direct verwerkt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115.