Parkeren in Terneuzen

Gratis parkeren

Binnenvaartweg

Er kan voorlopig gratis geparkeerd worden op de bovengrondse parkeerplaats van de Binnenvaartweg in Terneuzen. De verwachting is dat dit zal veranderen bij de bouw van de nieuwe sluis.

Zondag

Op zon- en feestdagen (inclusief de koopzondagen) kunt u gratis parkeren op de bovengrondse betaalde  parkeerplaatsen.

Eerste uur

Op de parkeerplaats Dr. Buijzestraat (Epicurus) geldt dat het eerste uur parkeren gratis is. Het is wel nodig om een kaartje te halen bij de betaalautomaat.

 

Betaald parkeren / vergunningen

Suikerplein Sas van Gent

De gemeente wil de overlast van overnachtende vrachtwagenchauffeurs op het Suikerplein in Sas van Gent beperken. Daarom moet er met ingang van 16 maart 2018 tussen 23:30 en 08:00 uur betaald worden voor het parkeren op het Suikerplein.

Terneuzen

In het centrum van Terneuzen geldt betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders.
Bekijk hier het kaartje van de indeling van de parkeerzones in de binnenstad van de gemeente Terneuzen (pdf-bestand). Ook kunt u de straatnamen per parkeerzone bekijken.

Bezoekers

Bezoekers van winkels en klanten van bedrijven kunnen parkeren in de parkeergarages of op de betaalde bovengrondse parkeerplaatsen.

  • Ondergrondse parkeergarages
    Terneuzen heeft drie ondergrondse parkeergarages, namelijk Oostkolk, Theaterplein en Schuttershof. Het tarief is € 0,14 per 6 minuten en maximaal € 4 per dag. U kunt ook een abonnement nemen in de parkeergarage voor een maand of een jaar.
    Meer informatie: parkeerabonnement garage Theaterplein / Oostkolk / Schuttershof
  • Bovengrondse parkeerplaatsen
    Op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen is het tarief  € 0,16 per 6 minuten en maximaal € 6 per dag. Meer informatie: belparkeren en T-tag parkeren

Bewoners

Bewoners in de binnenstad van Terneuzen die ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen en in het bezit zijn van een voertuig kunnen in aanmerking komen voor maximaal twee bewonersvergunningen en één bezoekersvergunning. Bewonersvergunningen worden niet op papier verstrekt maar het kenteken wordt direct na betaling verwerkt in het systeem.

Na aanvraag en betaling van een bezoekersvergunning wordt een draaischrijf thuisgestuurd. Het nummer van de draaischijf is aan een adres gekoppeld. Bezoekers mogen tussen 09.00 en 18.00 uur maximaal drie uur aaneengesloten parkeren met deze draaischijf. Tussen 18.00 en 09.00 uur is de beperking van 3 uur parkeren er niet. Wel moet u de draaischijf gebruiken. Op de draaischijf staat de postcode en het huisnummer van de bewoner vermeld.
Meer informatie en voorwaarden: parkeervergunning voor bewoners/bezoekers

Werknemers en werkgevers (zakelijke parkeervergunning)

Werknemers en werkgevers kunnen parkeren op de zogenoemde ‘bronpunten’ rond het centrum van Terneuzen. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen per week dat u er gebruik van wenst te maken.
Meer informatie en voorwaarden: zakelijke parkeervergunning

Bedrijven

Voor een bedrijfsvergunning komen bedrijven in aanmerking die gevestigd zijn buiten het vergunningengebied, maar voor het uitoefenen van hun beroep in het vergunningengebied moeten parkeren (niet op betaalde parkeerplaatsen).

Meer informatie en voorwaarden:
parkeervergunning per dag of week
parkeerontheffing voetgangersgebied
parkeervergunning weekmarkt
parkervergunning watersport Oude Veerhaven in Terneuzen

Blauwe zones

Met een blauwe parkeerschijf  kunt u maximaal 2 uur parkeren in:

  • de blauwe zones in Terneuzen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.
  • de blauwe zones in Axel van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Bewoners in een blauwe zone kunnen een ontheffing aanvragen.
Meer informatie en voorwaarden: parkeerontheffing bewoners blauwe zone


Wijzigingen

Als u een van bovenstaande vergunningen of ontheffingen hebt aangevraagd moet u ons op de hoogte stellen als bijvoorbeeld uw kenteken wijzigt. Meer informatie: parkeervergunning wijzigen.