Kop van de Noordstraat 'De Kampanje'

Ontwikkelaars Makelaardij Vermeulen en Aannemingsbedrijf Van der Poel hebben op deze locatie 26 appartementen gerealiseerd. Op de begane grond worden de bibliotheek en de horeca ingericht. De gemeente Terneuzen zorgt voor de inrichting van de openbare ruimte rondom het gebouw. Het Bellevue plein wordt nu aangelegd.

Verslag bewonersavond maandag 18 oktober 2021

Locatie: Café de Vriendschap

40 bewoners aanwezig. Aanwezig namens de gemeente: Petra de Vliegher (projectleider), Peter van de Kerkhove (verkeerskundige), Jacques Zaman (Techniek), Ronald Herwegh (bestuurslid VVE Kampanje namens de gemeente) en Samantha Strooband (wijkcoördinator – verslag).

Aanleiding

De bouw van De Kampanje is nagenoeg afgerond. De appartementen worden al bewoond. De aannemer is nu druk bezig met het inrichten van de buitenruimte. Dit is een goed moment om kennis te maken met elkaar, bij te praten over het project en de vragen te beantwoorden.

Petra de Vliegher, projectleider voor onder andere De Kampanje, legt aan de hand van de inrichtingstekening uit hoe de openbare ruimte wordt ingericht. Deze tekening stond ook vermeld op de nieuwsbrief die eind vorig jaar werd verspreid in de buurt en die ook tijdens deze avond is uitgedeeld. Wil je deze papieren nieuwsbrief alsnog ontvangen, neem dan contact op met Petra.

Inrichting

Het terras van Café de Vriendschap wordt groter. De aannemer is nu bezig met de aanleg van het verlengde van de Noordstraat. De verzinkbare palen zijn ook geïnstalleerd. Tussen dát gedeelte en De Kampanje komt het Bellevue plein, een groen plein met een terras voorzien voor de nieuwe horecaondernemer, Family Terneuzen, onderin het gebouw.

Tussen De Kampanje en het appartementencomplex aan de Schoolweg kennen we een nieuwe weg, De Werf. Alle bomen die op tekening staan moeten nog aangeplant worden.

Tijdelijk maken de bewoners van De Kampanje gebruik van grote afvalcontainers. Helaas hebben we vertraging opgelopen voor wat betreft de ondergrondse containers. Die worden binnen nu en een maand geplaatst. De leverancier is failliet. Het bedrijf wat deze diensten heeft overgenomen had problemen met de installatie. Daarom is er vertraging opgelopen.

Het eerste gedeelte van de Dwarsstraat is ook al aangelegd. De parking daarachter moet nog worden aangelegd. Dat dit nog niet gedaan is, heeft te maken met ontwikkelingen en het bouwrijp maken van het terrein.

Het gebied tussen De Kampanje en het Abab-kantoor wordt een voetgangerszone met daarnaast een fietspad. Dat moet nog opnieuw worden ingericht. In die voetgangerszone komen ook zitelementen en fietsbeugels.

De uitgebreide uitleg over de inrichting kun je nog een keer terugkijken via de knop 'Bekijk de presentatie' hieronder. Hier staat het overzicht van alle gestelde vragen en antwoorden tijdens de bewonersavond op 18 oktober 2021.

 

Online informatieavond 23 september 2020 terugkijken

Via de knop 'bekijk de presentatie' kun je de uitzending van de informatieavond van 23 september 2020 via YouTube terugkijken. Tijdens de online uitzending zijn vragen gesteld. Hier staat het overzicht van alle gestelde vragen en antwoorden.

Bekijk de presentatie

 

Contact met de gemeente

Bewoners van De Kampanje kunnen met al hun vragen aan de gemeente terecht bij Ronald Herwegh, hij zit namens de gemeente in het bestuur van de VVE. De contactgegevens zijn bekend bij de bewoners.

Wil je een klacht melden aan de gemeente, dan kun je een Melding Openbare Ruimte (MOR) doen. Een MOR telefonisch doorgeven kan ook, op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur via tel 14 0115.

Heb je vragen over het project De Kampanje? Neem dan contact op met Petra de Vliegher (projectleider), tel. 14 0115, of stuur een e-mail.

Heb je (overige) vragen over de leefbaarheid in de wijk? Neem dan contact op met Samantha Strooband (wijkcoördinator), tel. 06-51980587 of stuur een e-mail.

Heb je vragen over het nieuwbouwproject Schoolweg (voormalige locatie CarpetRight)? Neem dan contact op met Niels de Graaff, stuur een e-mail