Starterslening

Je hebt een eerste woning op het oog, maar je inkomen is te laag voor de hypotheek. Weg droom? Hoeft niet! Om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken, kun je de Starterslening aanvragen.

Wat is de Starterslening?

Starters op de woningmarkt verdienen een steuntje in de rug. Daarom helpt de gemeente Terneuzen starters een huis te financieren met de Starterslening. Het is een extra lening bovenop jouw hypotheek. Je sluit de lening af bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dit is een onafhankelijke stichting die geen winst maakt, maar wel het financieren van jouw eerste koophuis mogelijk wilt maken. Met de Starterslening kun je op een verantwoorde manier tóch je droomhuis kopen. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat geeft extra zekerheid.

Voorwaarden

Starters komen in gemeente Terneuzen in aanmerking voor een Starterslening. Daar zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Je vraagt de Starterslening aan als:

  • je voor het eerst een huis koopt;
  • de hypotheek en de Starterslening voldoen aan de voorwaarden van de NHG;
  • de rentevaste periode van je eerste hypotheek minimaal 10 jaar is.

Dit zijn de voorwaarden voor de Starterslening die in heel Nederland gelden. Daarnaast hanteren we in de gemeente Terneuzen nog enkele aanvullende voorwaarden.

  • De maximale hoogte van de Starterslening in gemeente Terneuzen is maximaal €25.000.
  • De maximale koopsom voor een woning is €250.000.
  • De Starterslening kun je voor zowel bestaande bouw als nieuwsbouw aanvragen
  • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.
  • De maximum leeftijd op het moment van aanvragen is 35 jaar.

Op de website van SVn vind je uitgebreide informatie en voorwaarden van de Starterslening en de specifieke voorwaarden voor de Starterslening.

Hoe worden de aanvragen behandeld?

Op volgorde van binnenkomst. De regeling stopt als het budget is uitgeput

Aanvraag Starterslening

De starterslening kun je bij ons aanvragen.
Je kunt contact opnemen met de heer J. Kiewiet via j.kiewiet@terneuzen.nl. Als wij akkoord gaan met je aanvraag, kun je digitaal een aanvraag voor een Starterslening indienen bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.