Informatie voor nieuwe inwoners

  U gaat binnenkort verhuizen naar de gemeente Terneuzen of u bent onlangs in onze gemeente komen wonen. Wij wensen u veel woonplezier toe! Hieronder vindt u informatie om uw weg te vinden in onze gemeente.

De gemeente Terneuzen is een levendige en veelzijdige gemeente. Er is ruimte voor werk en ruimte voor leven, voor jong en oud. We maken u graag (weer) een beetje wegwijs in onze gemeente. Daarom hebben we wat handige tips op een rijtje gezet.

Wij wensen u alvast veel woonplezier in de gemeente Terneuzen toe!

 

Contact met de gemeente

Op onze website kunt u informatie vinden die u kan helpen uw weg te vinden binnen de gemeente. Veel zaken met de gemeente kunt u direct online regelen via onze website.
U hoeft bijvoorbeeld niet meer naar het stadhuis te komen voor het doorgeven van uw verhuizing.

Afspraak maken

Voor een aantal zaken moet u nog wel zelf langskomen. In de gemeente Terneuzen werken we op afspraak. U kunt zelf online een afspraak maken.

Persoonlijk contact

Wilt u graag persoonlijk contact? Kijk op onze contactpagina voor informatie over onze openingstijden.

Op de hoogte blijven van gemeentelijk nieuws

We plaatsen regelmatig nieuwsberichten op de website en op onze gemeentelijke pagina in het huis-aan-huisblad, het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad. Zo bent u altijd op de hoogte wat er gebeurt in Terneuzen.
En daarover gesproken… de gemeente Terneuzen is ook actief op Twitter, Facebook, Instagram en Youtube! Volg de gemeente op Twitter / X via @Gem_Terneuzen en ‘like’ ons op Facebook. Of volg ons op Instagram of Youtube. Zo bent u als eerste op de hoogte van nieuws in de gemeente.

Uw nieuwe woonplaats ontdekken

Houdt u van wandelen? Dan raden wij u aan om eens een kijkje te nemen bij de verschillende wandelingen die wij aanbieden in onze kernen. Via onze wandelroutes ontdekt u de omgeving en krijgt u informatie over een stukje geschiedenis of erfgoed in de omgeving. Als u ook graag andere sporten beoefent, dan kunt u via ons sportcentrum Vliegende Vaart informatie vinden over de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar activiteiten om samen met anderen te ondernemen? Dan kunt u op de website van Aan-z informatie vinden over allerlei activiteiten voor jong en oud. Naast de activiteiten is er ook praktische informatie die voor u van belang kan zijn. Zoals het ophalen van het huisvuil, de contactgegevens van onze milieustraat en informatie over parkeren in onze gemeente. Onder het kopje 'Handige links' hebben wij een overzicht voor u gemaakt.