Verhuizen binnen Nederland

Verhuist u binnen de gemeente Terneuzen? Of komt u in de gemeente Terneuzen wonen? Geef uw verhuizing dan aan ons door vanaf 4 weken (28 dagen) voor de verhuizing, tot 5 dagen erna. Geeft u de verhuizing later door? Dan is de datum waarop u de verhuizing doorgeeft, ook uw officiële verhuisdatum.


Verhuizing melden >

 

Lukt het u niet om uw verhuizing online door te geven? Maak dan een afspraak om naar de balie te komen. Bij een afspraak neemt u een geldig legitmatiebewijs mee (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of verblijfsvergunning).

Bij twijfel over de juistheid van de gegevens, kunnen wij u vragen om aanvullende informatie. Zoals een verklaring van toestemming bij inwoning of een kopie van uw huur- of koopcontract. Dit geldt zowel voor een verhuizing die u online of aan de balie doorgeeft.

Wie kan de verhuizing doorgeven?
  • Iedereen van 16 jaar of ouder voor zichzelf;
  • Echtgenoten en geregistreerde partners voor elkaar, als u op hetzelfde adres woont;
  • Ouder voor een inwonend kind;
  • Meerderjarig kind voor ouder(s), als u op hetzelfde adres woont;
  • Een meerderjarig persoon die schriftelijk is gemachtigd via een machtigingsformulier.

U kunt geen verhuizing doorgeven van bijvoorbeeld een vriend of vriendin met wie u samenwoont zonder geregistreerd partnerschap. Dat kan alleen deze persoon zelf doorgeven.

Verzorgingstehuis / verpleegafdeling

Verhuist u naar een verzorgingstehuis? Schrijf u dan in op het adres van het verzorgingstehuis. Verhuist u naar een verpleegafdeling? Dan kunt u kiezen tussen een woonadres of een briefadres. Als u kiest voor een woonadres, dan moet u zich inschrijven op het adres van het verzorgingstehuis. Kiest u voor een briefadres? Dan moet u zich inschrijven op het adres van degene die uw administratie regelt.

Verhuizen naar een andere gemeente

Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u naartoe verhuist. U hoeft zich niet uit te schrijven bij de gemeente Terneuzen.