Verhuizen binnen Nederland

Verhuist u binnen de gemeente Terneuzen? Of komt u in de gemeente Terneuzen wonen? Geef uw verhuizing dan aan ons door vanaf 4 weken (28 dagen) voor de verhuizing, tot 5 dagen erna. Geeft u de verhuizing later door? Dan is de datum waarop u de verhuizing doorgeeft, ook uw officiële verhuisdatum.


Verhuizing melden

 

Lukt het u niet om uw verhuizing online door te geven? Maak dan een afspraak om naar de balie te komen. Bij een afspraak neemt u een geldig legitmatiebewijs mee (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of verblijfsvergunning).

Wie kan de verhuizing doorgeven?
  • Iedereen van 16 jaar of ouder voor zichzelf;
  • Echtgenoten en geregistreerde partners voor elkaar, als u op hetzelfde adres woont;
  • Ouder voor een inwonend kind;
  • Meerderjarig kind voor ouder(s), als u op hetzelfde adres woont;
  • Een meerderjarig persoon die schriftelijk is gemachtigd via een machtigingsformulier (pdf).

U kunt geen verhuizing doorgeven van bijvoorbeeld een vriend of vriendin met wie u samenwoont zonder geregistreerd partnerschap. Dat kan alleen deze persoon zelf doorgeven.
Bij twijfel over de juistheid van de gegevens, kunnen wij u vragen om aanvullende informatie. Zoals een verklaring van toestemming bij inwoning of een kopie van uw huur- of koopcontract. Dit geldt zowel voor een verhuizing die u online of aan de balie doorgeeft.

Verzorgingstehuis / verpleegafdeling

Verhuist u naar een verzorgingstehuis? Schrijf u dan in op het adres van het verzorgingstehuis. Verhuist u naar een verpleegafdeling? Dan kunt u kiezen tussen een woonadres of een briefadres. Kiest u voor een briefadres? Dan kunt u zich inschrijven op het adres van degene die uw administratie regelt. Post van overheidsinstanties gaat vanaf dat moment naar het briefadres.

Als u niet zelf de verhuizing kunt doorgeven dan kunt u iemand machtigen door een machtigingsformulier (pdf) in te vullen. Degene die u machtigt moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen van hemzelf/haarzelf en een kopie van uw legitimatiebewijs.

Is de persoon die verhuist niet in staat om iemand te machtigen? Dan kan de instelling een verklaring afgeven waarin staat dat deze persoon in de instelling woont. Met die verklaring kunt u als familielid de verhuizing doorgeven aan onze balie.

Verhuizen naar een andere gemeente

Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u naartoe verhuist. U hoeft zich niet uit te schrijven bij de gemeente Terneuzen.

More information in English

Are you moving within our municipality? Or are you coming to live in our municipality? Please make an appointment to notify us of your move.