Verhuizen binnen Nederland

Direct regelen

Verhuist u binnen de gemeente Terneuzen? Of komt u in de gemeente Terneuzen wonen? Geef uw verhuizing dan aan ons door vanaf 4 weken (28 dagen) voor de verhuizing, tot 5 dagen erna. Geeft u de verhuizing later door? Dan is de datum waarop u de verhuizing doorgeeft, ook uw officiële verhuisdatum.

Na het verwerken van uw verhuizing ontvangt u een schriftelijke bevestiging op uw nieuwe adres.

Hoe geef ik mijn verhuizing door?

U kunt uw verhuizing online aan ons doorgeven. Lukt het u niet om uw verhuizing online door te geven? Maak dan een afspraak om naar de balie te komen.

Wat moet u meenemen bij een afspraak?

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of verblijfsvergunning)

Bij twijfel over de juistheid van de gegevens, kunnen wij u vragen om aanvullende informatie. Zoals een verklaring van toestemming bij inwoning of een kopie van uw huur- of koopcontract. Dit geldt zowel voor een verhuizing die u online of aan de balie doorgeeft.

Wie kan de verhuizing doorgeven?

Let op: U kunt geen verhuizing doorgeven van bijvoorbeeld een vriend of vriendin met wie u samenwoont zonder geregistreerd partnerschap. Dat kan alleen deze persoon zelf doorgeven.

  • Iedereen van 16 jaar of ouder voor zichzelf;
  • Echtgenoten en geregistreerde partners voor elkaar, als u op hetzelfde adres woont;
  • Ouder voor een inwonend kind;
  • Meerderjarig kind voor ouder(s), als u op hetzelfde adres woont;
  • Een meerderjarig persoon die schriftelijk is gemachtigd.

Verzorgingstehuis

Verhuist u naar een verzorgingstehuis? U laat u dan inschrijven op het adres van het verzorgingstehuis, met als toevoeging bij het adres het kamernummer. Verhuist u naar een verpleegafdeling? Dan kunt u kiezen tussen een woonadres of een briefadres. Als u kiest voor een woonadres, dan moet u zich inschrijven op het adres van het verzorgingstehuis. Kiest u voor een briefadres? Dan moet u zich inschrijven op het adres van degene die uw administratie regelt.

Verhuizen naar een andere gemeente

Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u naartoe verhuist. U hoeft zich niet uit te schrijven bij de gemeente Terneuzen.

Meer informatie