Opgroeien en opvoeden

Op de website www.jeugdengezinzeeuwsvlaanderen.nl vindt u veel informatie over opvoeden en opgroeien.

aan-z

Voor vragen over opgroeien en het opvoeden van kinderen en jongeren kunt u terecht bij Jeugd en Gezin aan-z. Zij bieden informatie, hulp, advies en ondersteuning voor alle jeugdige mensen en hun (pleeg)ouders en zoeken samen met u naar een passend antwoord.Op de website van aan-z vindt u informatie over gezinsbegeleiding, het Jongeren Informatiepunt (JIP), cursussen, informatieve bijeenkomsten en nog veel meer.

Als u contact wilt met aan-z kan dit telefonisch via 0115-563015, per e-mail via jeugdengezin@aan-z.eu of ga langs op Markt 1 in Axel. Aan-z is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en 13.00 tot 17.00 uur.

GGD

De medewerkers van de Jeugdgezondheidzorg van de GGD zetten zich in voor een gezonde groei en het voorkomen en vroeg opsporen van gezondheidsproblemen bij kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar. Dat gebeurt via contactmomenten op het consultatiebureau, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Op de website van de GGD vindt u o.a. informatie over jeugdgezondheidszorg, het consultatiebureau en inenten.

De kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. Bij pesten, problemen thuis, een vraag over verliefdheid of verkering of ruzie met vrienden kun je bellen of chatten met De Kindertelefoon. Je kan ook eerst bij de verschillende artikelen voor kinderen en jongeren op de site kijken. Misschien kun je daar je antwoord vinden. De Kindertelefoon is gratis te bereiken via 0800-432.