Begin jaren '60: Lees hier het verhaal van Guus de Block!

De brommers van die mooie tijd! De jongemannen op de foto zijn Paul de Rijcke (links) en Jaap Boerman

“Het zal je maar gebeuren, altijd die overlast van herrie schoppende jongeren.”
Hoe vaak wordt dat niet gezegd? Maar is het wel altijd terecht ?Ik denk het niet ,want in mijn gedachten waren wij als jeugd niet anders.Ik zeg maar zo “DE JEUGD DEUGT”.Dus mooi is die tijd, altijd!!

Een voorbeeld hoe wij denk ik vroeger in zestig en zeventiger jaren voor overlast zorgden , is het feit dat wij ook op stap gingen en samen kwamen. In mijn geval was dat vaak in de Walstraat in Axel bij het gezellenhuis. Je verbleef daar een uurtje of wat om vervolgens verder te trekken naar de Kaaiwal, waar voornamenlijk brommers en fietsen werden geplaatst. De cafe's Hanne, de Heineken bar, de Amstel bar, het Chalet, Driesje en nog meer, werden daar in de omgeving van de Zeestraat druk bezocht. Maar we zorgden daar denk ik ook wel voor geluidsoverlast (de woningisolatie was toendertijd lang niet optimaal) met onze wel of of niet opgevoerde brommertjes.Ik denk dat de bewoners daar achteraf gezien niet erg blij mee waren. We scheurden daar door de straten bij nacht en ontij en ook zondag 's middags was het een komen en gaan om de regio in te trekken, naar  Terneuzen, Hulst, Kloosterzande, Sas van Gent en noem maar op .
Zondag's gingen er ook een hoop naar voetbalclub Axel kijken en naderhand strandden dan ook een aantal toeschouwers in het cafe de Zonnehoek van Wartje Tieleman en tante Ster en bij andere uitbaters , om daar hun geluk of verdriet te gaan verdrinken.
Maar ik denk vooral het gescheur met de brommers door Axel, dat  zal toch wel een van de grootste overlasten  zijn geweest .Maar voor mij was het een prachtige tijd.

Op de bijgaande foto's van toen zie je de brommers van die mooie tijd; De Puchjes, de Tomosjes, de Zundapp's, de Flandria's en noem maar op .

Ik denk er niet vaak aan terug ,maar ik wil de actie ”mooiisdietijd” wel een warm hart toedragen.
We zijn gelukkig wat dat betreft niet veranderd.

Met vriendelijke Groet,
Guus de Block