Alle kinderen doen mee

Wakker liggen omdat je kind niet kan meedoen op school, bij een sportclub of bij culturele activiteiten? Als het aan de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten ligt, is dat beslist niet nodig. Hiervoor ondertekende wethouder Jurgen Vervaet samen met zijn collega-wethouders van de gemeenten Sluis en Hulst een nieuwe overeenkomst met Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen.

Stichting Leergeld zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen met activiteiten op school, kunnen sporten bij een club of muziekles kunnen volgen. Ouders met een laag inkomen, niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm, kunnen een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld  de aanschaf van een laptop of fiets.
    
Eenvoudig een aanvraag doen
Wethouder Jurgen Vervaet: “Het is belangrijk dat ook kinderen uit gezinnen met een lager inkomen kunnen meedoen. Met school- en sportactiviteiten bijvoorbeeld, of met een goede fiets of een computer. Via stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen kunnen inwoners eenvoudig een aanvraag doen voor financiële hulp.”

Meer informatie
Stichting Leergeld en de gemeenten willen alle kinderen laten meedoen. Hebt u een lager inkomen en woont u in Zeeuws-Vlaanderen? Kijk dan op de website https://www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen/ voor meer informatie. Via de knop ‘Doe een Aanvraag!’ kunt u direct een aanvraag doen. Stichting Leergeld neemt persoonlijk contact met u op en bespreekt de wensen en mogelijkheden voor ondersteuning.

Alle kinderen doen mee