Een schone wereld begint in de buurt!

Maar liefst 33 dorpshuizen en/of wijkcentra in Zeeuws-Vlaanderen krijgen een set materialen om zwerfafval op te ruimen! Een schonere wereld begint bij jezelf en dus ook bij jou in de buurt.

Zwerfafval is één van de grootste ergernissen onder bewoners. Daarom heeft Natuur&Zo, in samenwerking met de gemeente Hulst, Terneuzen en Sluis een materialenset ‘zwerfafval’ gemaakt. De set bestaat uit een stevige zak met daarin acht afvalgrijpers, acht hesjes en vuilniszakken. Bewoners, zowel volwassenen als kinderen, kunnen de set lenen bij het dorpshuis/wijkcentrum in de buurt om zo de eigen omgeving schoon te houden.

Materialenset lenen?
Neem dan contact op met het buurthuis/wijkcentrum of de dorps-, kern- of stadsraad in de buurt. In de volgende kernen en/of wijken kun je vanaf 1 september 2019 een set zwerfafval lenen: Koewacht, Overslag, Philippine, Sas van Gent, Sluiskil, Spui, Zandstraat, Westdorpe, Zuiddorpe en in Terneuzen in de wijken Binnenstad/Java, Oudelandse Hoeve/Katspolder, Triniteit, Zuidpolder en Zeldenrust.