Eerste resultaten omgekeerd inzamelen Biervliet

Dinsdag 20 maart is de openbare jaarvergadering van de dorpsraad Biervliet. Wij maken van deze gelegenheid graag gebruik om de resultaten rondom het omgekeerd inzamelen te presenteren aan de inwoners van Biervliet. De jaarvergadering start om 19.30 uur. Rond 21.00 uur gaan wij van start.

De proef ‘omgekeerd inzamelen’ loopt inmiddels drie maanden. Tijdens de inloopavond willen we het met u over de resultaten hebben, maar we horen ook graag hoe u het ervaart. Gaat het goed? Kunnen er dingen beter? Kom naar de inloopavond op 20 maart en bespreek het met ons. 

Omgekeerd inzamelen
Per 1 december 2017 halen we in de kern Biervliet niet meer het restafval op, maar plastic en lege drankenkartons. De inwoners brengen restafval naar verzamelcontainers in de buurt en plastic en lege drankenkartons mogen in de grijze container. Vandaar de naam omgekeerd inzamelen, aangezien in alle andere kernen het restafval thuis wordt opgehaald en we plastic naar de daarvoor bestemde verzamelcontainers brengen.

Resultaten
Tijdens de proef bekijken we of de afvalscheidingsresultaten verbeteren en wat de effecten zijn. Eind 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van afvalinzameling in de hele gemeente Terneuzen. De resultaten van deze proef bepalen mede deze beslissing.

Meer weten over het omgekeerd inzamelen in Biervliet: ga naar www.terneuzen.nl/omgekeerdinzamelenbiervliet