Envelop gevonden op de mat?

Dinsdag 19 november ontvingen alle inwoners van de gemeente Terneuzen een envelop van ons. Deze envelop bevat een brief en een folder met informatie over wat je per 1 januari 2020 met plastic en drankenkartons moet doen. Dat zamel je vanaf dan niet meer apart in en breng je niet meer weg. Nee, dat gooi je weer in de grijze bak. Goed om deze brief en folder dus even te lezen.

Vanaf 1 januari gooi je plastic, metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) samen met het restafval in de grijze bak. Je brengt het niet meer naar een verzamelcontainer in de buurt. Extra gemak voor jou dus. En wij doen de rest!

PMD+ bak
De grijze bak geven we vanaf volgend jaar dan ook een andere naam: de PMD+ bak. De P staat voor plastic. Denk hierbij aan flessen van shampoo of douchegel, knijpflessen voor sauzen of plastic broodzakken. De M staat voor metaalverpakkingen: frisdrankblikjes, conservenblikken of bijvoorbeeld blikjes van honden- en kattenvoer. De D staat voor drankenkartons. Zuivel- en sappakken, pakken voor melk, vla en yoghurt of kartonnen frisdrankpakken, het mag allemaal in de grijze PMD+ bak.

De +
Waar staat de plus dan nog voor? Die + staat voor restafval. Restafval is het kleine beetje afval dat overblijft, nadat je gft en etensresten, papier en karton, glas en textiel goed hebt gescheiden. Denk bij restafval bijvoorbeeld aan een chipszak of een koffiecupje.

Flat of appartement
Woon je in een flat of appartement (hoogbouw) en gaat jouw restafval nu in een verzamelcontainer? Dan gaan plastic en drankenkartons daar vanaf 1 januari ook in.

Keuze voor nascheiding
We kiezen voor nascheiding. Dit wil zeggen dat we het afval afvoeren naar de nascheidingsinstallatie van AVR in Rotterdam. De scheidingsinstallatie beschikt over de allernieuwste technieken om plastic, metaal en drankenkartons van restafval te scheiden. Dit gebeurt beter dan we zelf kunnen. Er wordt zelfs op meerdere soorten plastic en kwaliteit gesorteerd. Dus dat maakt ook hergebruik nog beter mogelijk. En dat is weer beter voor het milieu!

Bekijk het filmpje
We hebben een filmpje gemaakt. Daarin wordt duidelijk uitgelegd wat nou precies de bedoeling is per 1 januari. Neem dus snel een kijkje op www.wijdoenderest.nu

Campagne
Onder de campagnenaam ‘Voor extra gemak, in de PMD+ bak’ informeren we de komende tijd nog uitgebreid over de veranderingen.
Alle info over de campagne en de veranderingen vind je nu al op www.wijdoenderest.nu