Ga jij de uitdaging aan?

Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je wekelijks of dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? En wil je graag het goede voorbeeld geven aan de jeugd? Dan is IkPas iets voor jou!

kPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om te zien wat het met je doet. De voordelen hiervan zijn groot. Je wordt je bewuster van de keuze die je maakt om wel of niet te drinken. Je doorbreekt eventuele patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. IkPas zorgt ook voor andere positieve effecten. Zo voelt 62% van de deelnemers zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Daarbij geef je ook nog eens het goede voorbeeld aan de jongere generatie. Klinkt goed toch?

In Nederland is alcoholgebruik onder volwassenen algemeen geaccepteerd. Alcoholgebruik is echter niet zonder risico. Het gaat gepaard met een verhoogd risico op onder meer ongelukken, psychosociale problematiek, verslaving, verschillende vormen van kanker, cardiovasculaire ziekten en vroegtijdige sterfte.

IkPas helpt je bij je uitdaging met tips, artikelen, recepten en badges die je kunt verdienen; alles om jouw uitdaging te volbrengen! Wil je ook meedoen? Meld je alvast aan voor Dry January 2023 via www.ikpas.nl. Dry January start op 1 januari 2023.