Kool- en pimpelmezen zoeken nog meer gastouders

Ruim tachtig inwoners van de gemeente Terneuzen adopteerden eerder dit jaar een nestkast voor een kool- of pimpelmees. Een heel mooi resultaat. Maar de vogels zoeken nog steeds gastouders, want er zijn nog nestkasten beschikbaar. Op woensdag 13 december wordt een speciale informatieavond gehouden.

Gastouders verbinden zich aan het project door een nestkast aan hun huis of erf op te hangen en tijdens het broedseizoen minimaal drie keer te kijken of de nestkast wordt gebruikt. De speciale nestkast wordt u gratis aangeboden. Wanneer de eieren uitkomen, kan een gecertificeerde vogelaar langskomen om de jongen te ringen. 

Onderzoek
De gemeente Terneuzen werkt met dit mezenproject mee aan een onderzoek van de universiteit in Gent. Dit onderzoek moet uitwijzen of koolmezen en pimpelmezen het beter doen in stedelijk gebied, zoals Gent, of de voorkeur hebben voor een nestplek in de groenere omgeving van Terneuzen. Het project duurt drie jaar en is een initiatief van de gemeente Terneuzen, natuur- en milieueducatiecentrum Natuur&Zo en natuurbeschermingsvereniging De Steltkluut.

Informatieavond en aanmelden
Wilt u graag aan dit onderzoek meewerken? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 13 december vanaf 19.30 uur in het stadhuis in Terneuzen. Jenny De Laet (onderzoekster Universiteit Gent) presenteert die avond de resultaten van afgelopen jaar en vertelt u alles wat u moet weten over deelname aan het onderzoek.
Meld u voor vrijdag 8 december aan voor de infoavond via mezen@steltkluut.nl