NK Tegelwippen krijgt vervolg

Tussen 21 maart en 31 oktober deden wij mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Van alle middelgrote gemeentes in Nederland (tussen de 50.000 en de 100.000 inwoners) eindigden wij uiteindelijk op de 24e plaats. In totaal hebben inwoners in onze gemeente er 2.581 tegels uitgehaald en doorgegeven aan de organisatie. Dit zijn ruim 47 tegels per 1000 inwoners. Niet gek voor een eerste keer! Maar volgend jaar gaan we natuurlijk nog veel beter ons best doen.

Het idee hiervan is om (tuin)tegels te vervangen door groen. Dit is goed tegen wateroverlast, het zorgt voor verkoeling en biodiversiteit in de tuin en is uiteindelijk veel mooier.
Benieuwd naar wat andere gemeentes presteerden? Kijk dan op www.nktegelwippen.nl.

#tegelwippenTerneuzen

Inwoners uit Terneuzen die hun voor- en na-foto’s deelden op Facebook, met de hashtag #tegelwippenTerneuzen, maakten kans op een prijs. Twee winnaars ontvangen binnenkort bericht van ons.

Vergeten plantseizoen

En we gaan door met vergroenen! Op 8 en 10 december komen 677 deelnemers uit de gemeente in totaal 3.519 jonge boompjes ophalen om in hun tuin te planten. Hierover volgt later meer informatie. Het najaar is perfect voor nieuwe aanplant en andere werkzaamheden in de tuin. Als je tegels vervangt door die boompjes, vergeet dan niet een voor- en na-foto te maken. Want die tellen volgend jaar weer mee!