Nieuw kindercollege gezocht

Wij zijn op zoek naar enthousiaste kinderen voor het nieuwe kindercollege. Het gaat om kinderen die na de zomervakantie in groep 7 (of vergelijkbaar) zitten en in onze gemeente wonen.

De kinderen weten goed wat er speelt in hun buurt of op school en gaan hierover in gesprek met de burgemeester of wethouders. Net zoals het echte college, laten zij zich zien in de hele gemeente. Kent u iemand die hiervoor geknipt is?
Het kindercollege bestaat uit een kinderburgemeester en twee kinderwethouders. Samen vertegenwoordigen zij alle kinderen in de gemeente Terneuzen en nemen ze deel aan evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de ontvangst van Sinterklaas, dodenherdenking of het openen van een speeltuin. De kinderburgemeester en -wethouders houden toespraken over thema’s zoals pesten, klimaat en bewegen.

Inzendingen zijn welkom

Het kindercollege wordt voor één jaar benoemd. Het nieuwe kindercollege gaat in september  van start. Hiervoor kunnen kinderen een brief, knutselwerk, filmpje, fotoreportage of iets anders over een onderwerp dat zij belangrijk vinden, sturen naar het e-mailadres van het kindercollege. Hieruit moet blijken waarom het onderwerp belangrijk is en waarom het kind een goede vertegenwoordiger is. Het is belangrijk dat de nieuwe leden van het kindercollege op de foto en voor de camera mogen. Uit de inzendingen selecteren we enkele kinderen voor een kennismakingsgesprek.