Help uw voorouders online vindbaar te maken

Iedereen kan thuis via de computer meehelpen met het digitaal ontsluiten van de bevolkingsregisters en volkstellingen van Terneuzen in de periode van 1812 tot 1900.

Via de website www.VeleHanden.nl kan iedereen meehelpen om ingescande registers te ontcijferen en in te voeren in een database. Belangstellenden kunnen een account aanmaken en kiezen voor het project ‘Thuis in Terneuzen’. Vervolgens worden scans getoond uit de bevolkingsregisters. De belangrijkste persoonsgegevens typt u over in een invulformulier. Omdat elke scan door twee verschillende personen wordt ingevoerd en door een derde gecontroleerd wordt, is de kans op fouten klein.

Iedereen kan meedoen
Jong of oud, ervaring of niet, iedereen kan meedoen. U beslist zelf wanneer en hoe lang u aan de slag gaat. Het is leuk werk, zeker als u nieuwsgierig bent naar personen in het verleden en hun beroepen.

Wat gebeurt er met het resultaat?
De bevolkingsregisters zitten boordevol informatie over personen uit het verleden zoals namen, geloofsovertuigingen en beroepen. Door dit project worden deze gegevens online vindbaar op www.zeeuwsarchief.nl, www.zeeuwengezocht.nl en www.archieven.nl.