Historisch informatiepunt vanaf 28 januari open

De archiefstukken van de gemeente Terneuzen zijn vanaf 28 januari weer te raadplegen. Vanaf die datum is het historisch informatiepunt open op de begane grond van het waterschapskantoor aan de Kennedylaan in Terneuzen. Daar is een goed depot aanwezig, waar de Zeeuws-Vlaamse collectie van het waterschap ligt. Er is nu ook ruimte voor een aantal stukken uit de collectie van Terneuzen.

Het historisch informatiepunt (HIP) is vanaf 28 januari twee dagen per week open: op maandag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn een archivaris en een archiefassistent aanwezig om u bij uw onderzoek te helpen.

Vooraf reserveren
Vooraf reserveren van een werkplek is noodzakelijk. U kunt in het HIP digitaal onderzoek doen. Daarnaast kunt u er stukken uit de Zeeuws-Vlaamse collectie van het waterschap raadplegen. Deze hoeft u niet vooraf te reserveren. Als u originele stukken wilt raadplegen uit het gemeentearchief van Terneuzen, dan moet u deze vooraf reserveren. Stuur voor het reserveren van een werkplek of een stuk uit het gemeentearchief een e-mail aan:
reserverenHIP@zeeuwsarchief.nl. Reserveren voor een bezoek op maandag kan tot vrijdag 15.00 uur, reserveren voor de woensdag kan tot dinsdag 15.00 uur.

Studiezaal Middelburg
U kunt stukken uit het archief van de gemeente Terneuzen ook raadplegen in de studiezaal van het Zeeuws Archief in Middelburg. Het Zeeuws Archief is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op de eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 17.00 uur. Vooraf stukken reserveren is niet noodzakelijk.