Juli, augustus, september

 • 75 jaar vrijheid en Slag om de Schelde

  22 augustus 2019

  In 2019 en 2020 vieren we in heel Nederland dat de Tweede Wereldoorlog vijfenzeventig jaar geleden werd beëindigd. We leven sindsdien in vrijheid. Het lustrumjaar start op zaterdag 31 augustus in Terneuzen. Het wordt een publieksevenement voor jong en oud, aan en op de Westerschelde. Iedereen is welkom. Ook koning Willem-Alexander, vertegenwoordigers van de geallieerde landen en veteranen zijn erbij.

 • Aanmelden activiteiten rond 75 jaar vrijheid

  22 augustus 2019

  In 2019 en 2020 vieren we dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De viering van dit lustrumjaar start op zaterdag 31 augustus 2019 met een groot nationaal festival in Terneuzen. Hierbij staat de herdenking van de Slag om de Schelde centraal. Ook in de andere kernen worden op diverse data activiteiten georganiseerd.

 • Doe ff gewoon, houd onze gemeente schoon!

  16 april 2019

  Afval op straat is helaas ook in onze gemeente een probleem. Het ligt in winkelcentra, langs de kant van de weg, in parken, op parkeerplaatsen, bij horecagelegenheden en scholen. Op veel plaatsen is het een doorn in het oog. We besteden hier daarom de komende tijd aandacht aan. Onder de noemer ‘Doe ff gewoon, houd onze gemeente schoon!’ proberen we iedereen te overtuigen om afval niet op straat te gooien, maar in de afvalbak.

 • Wilt u een grotere of extra groene container?

  16 april 2019

  Heeft u een kleine groene container (140 liter) en zou u liever een grotere willen (240 liter)? Of wilt u een extra groene container? Dat kan! Het omwisselen of brengen van een extra container is gratis.

 • Let op voor oplichters gemeentegids Terneuzen

  10 juli 2019

  Deze week kondigden we aan dat de acquisitie voor de gemeentegids van Terneuzen van start gaat. Er blijkt momenteel een bedrijf actief te zijn wat doet alsof het in opdracht voor ons werkt. We hebben meldingen ontvangen van ondernemers uit de gemeente dat zij zijn benaderd voor plaatsingen in de gemeentegids van Terneuzen. Het zou gaan om dure standaardvermeldingen en advertenties. Vooralsnog zijn er geen spookfacturen of ‘aanmaningen’ gemeld, maar wees ook hier alert op.

 • Voorbereiding herinrichting van begraafplaatsen

  08 mei 2019

  De komende jaren willen wij een groot deel van de gemeentelijke begraafplaatsen herinrichten. Dit is nodig omdat de begraafplaatsen te groot zijn en daardoor veel kosten met zich meebrengen. Tegelijkertijd willen we de rechtsongelijkheid opheffen voor nabestaanden.

 • Openluchtbaden gemeente Terneuzen vanaf 30 mei weersafhankelijk open

  29 april 2019

  Donderdag 30 mei gaan alle vijf de openluchtbaden in de gemeente Terneuzen open.

 • Het gedenkbos in Hoek: een bijzondere plek

  26 juni 2019

  Alweer bijna tien jaar geleden hebben we het gedenkbos in Hoek aangelegd. Op deze bijzondere plek kunnen nabestaanden hun dierbare(n) herdenken. De laatste tijd neemt de belangstelling voor het planten van een gedenkboom toe. Toch zijn nog niet al onze inwoners op de hoogte van het bestaan van het gedenkbos. We vertellen er graag meer over.

 • Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

  21 mei 2019

  Verbruikt uw bedrijf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas of meer per jaar? Dan heeft u informatieplicht; u moet uw genomen energiebesparende maatregelen melden.

 • Adviesraad Wmo zoekt nieuw lid

  21 mei 2019

  Voor advisering op het brede terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) laat de gemeente Terneuzen zich bijstaan door de Adviesraad Wmo. Dit orgaan heeft als doel het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad te adviseren over de manier waarop burgers optimaal betrokken kunnen worden bij de voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het beleid.

 • Scan formulier zwembad

  11 juli 2019, pdf, 43kB
 • Programma's speelweken

  29 juli 2019

  De speelweek komt er weer aan! In de week van 12 augustus vinden er in verschillende kernen van de gemeente allerlei leuke activiteiten plaats voor kinderen.

 • Programma 31 augustus Start viering 75 jaar vrijheid

  27 augustus 2019

  Op zaterdag 31 augustus vindt de Start viering 75 jaar vrijheid plaats in Terneuzen. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 20.00 uur genieten van een muziekprogramma op het Vrijheidsplein: o.a. MAAN, Roel van Velzen, Lavinia Meijer en het Noors militair orkest treden op.

 • Registratie- en identificatieplicht zwembad Koewacht

  02 juli 2019

  De gemeente Terneuzen stelt per 3 juli 2019 een registratie- en identificatieplicht in voor het zwembad in Koewacht. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. Het zwembad is daarmee voor iedereen toegankelijk maar gelden er strenge regels. Aan bezoekers die de huisregels niet naleven, wordt direct de toegang ontzegd. De gemeente heeft dit besloten vanwege de overlast die door groepen bezoekers is veroorzaakt. Diverse maatregelen moeten ervoor zorgen dat de bewoners van Koewacht en de overige bezoekers van het zwembad erop kunnen rekenen dat ze veilig en plezierig gebruik kunnen maken van het zwembad.

 • Aandacht voor onze begraafplaatsen

  09 augustus 2019

  De gemeentelijke begraafplaatsen verdienen onze aandacht. We vinden het belangrijk dat bezoekers zich in een goed verzorgde omgeving bevinden. Daarnaast willen we dat nabestaanden zich van informatie kunnen voorzien over de begraafplaats, het onderhoud van de graven en ons ruimingsbeleid.

 • Blijf op de hoogte van de viering 75 jaar vrijheid

  05 juli 2019

  Staat het al in uw agenda? Op zaterdag 31 augustus start de viering van 75 jaar vrijheid met een groot festijn in Terneuzen.

 • Bereikbaarheid evenement 31 augustus

  27 augustus 2019

  Terneuzen is op 31 augustus goed bereikbaar te voet, op de fiets en met de auto.

 • Noodverordening verbod drones evenement Start viering 75 jaar vrijheid

  30 augustus 2019

  Om de veiligheid van bezoekers bij het evenement Start viering 75 jaar vrijheid op zaterdag 31 augustus te waarborgen, heeft de burgemeester een noodverordening vastgesteld.

 • Koningsdag 2020: Kom met een voorstel

  15 mei 2019

  Op vrijdag 26 april 2019 heeft burgemeester Jan Lonink twaalf inwoners van onze gemeente mogen onderscheiden tijdens de traditionele lintjesregen. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Doe dan voor 1 augustus aanstaande een voorstel.

 • Vanaf 1 juli: sluiting balie Axel en start thuisbezorging

  13 juni 2019

  Sinds begin maart is de balie in Axel één dag in de week open. Uit een evaluatie blijkt deze balie minder klanten te krijgen dan verwacht. Daarom willen we per 1 juli de balie in Axel sluiten en tegelijkertijd starten met thuisbezorging (proef) van reisdocumenten. De spreekuren in verzorgingshuizen worden voortgezet.

 • Tunnel tolvrij en dus gratis parkeren

  11 september 2019

  De Westerscheldetunnel is op zaterdag 14 september tolvrij. U kunt dan gratis door de Westerscheldetunnel. Dit betekent ook dat u die dag gratis bovengronds kunt parkeren in het centrum van Terneuzen. Omdat het kermis is in Terneuzen, is dat een extra reden om zaterdag aanstaande het centrum te bezoeken.

 • Open Monumentendag 2019: Plekken van Plezier!

  27 augustus 2019

  Het landelijke thema van Open Monumentendag dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Ook in de gemeente Terneuzen kunt u dit jaar diverse monumenten bezoeken. Op zaterdag 14 september bent u van harte welkom!

 • ZomerOndernemer: start een eigen bedrijf

  26 juni 2019

  Dit jaar is alweer de vijfde editie van het project ZomerOndernemer Zeeland. Gedurende zes weken kunnen jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar starten met een eigen bedrijf om kennis te maken met het ondernemerschap.

 • Proef duurzame dieselsoorten

  20 augustus 2019

  De gemeente Terneuzen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. We zoeken daarom steeds naar mogelijkheden om zaken duurzamer te regelen. Zo doen we sinds april een proef met twee duurzame dieselsoorten: blauwe diesel (gemaakt uit biomassa) en GTL-diesel (gemaakt uit aardgas). Want gewone diesel is erg vervuilend.

 • Publieksbalie Terneuzen vrijdag 6 september gesloten vanaf 15.00 uur

  29 augustus 2019

  Vrijdag 6 september hebben wij een personeelsbijeenkomst met alle personeelsleden. De publieksbalie in Terneuzen sluit die dag daarom om 15.00 uur in plaats van 18.00 uur. Na 15.00 uur zijn we ook telefonisch niet meer bereikbaar. Houd hier dus rekening mee.

 • Hebben wij het ‘Schoonste Winkelgebied’?

  12 juni 2019

  De gemeente Terneuzen is met drie winkelgebieden in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Zouden we met het centrum van Terneuzen, het centrum van Axel of het centrum van Sas van Gent deze titel in de wacht kunnen slepen? Wij houden ze met veel plezier schoon en krijgen nauwelijks klachten.

 • Het is kermis in Terneuzen!

  17 september 2019

  Van vrijdag 13 september tot en met zondag 22 september is het weer kermis in Terneuzen. Dat wordt weer tien dagen genieten voor jong en oud!

 • Plan voor reizende expositie Slag om de Schelde

  22 augustus 2019

  Het startmoment van 75 jaar vrijheid in Nederland op 31 augustus blijft een ééndaags evenement. Provincie Zeeland en gemeente Terneuzen willen het materiaal uit de expositie op 31 augustus over de Slag om de Schelde ook na die datum benutten. Dat willen zij doen met een langdurige tentoonstelling op meerdere plekken in Zeeland en Noord-Brabant.

 • Breng uw geldzaken in balans

  11 juni 2019

  Komt u maandelijks geld tekort? Zou u elke maand geld willen overhouden of houdt u regelmatig geld over? Startpunt Geldzaken biedt geldplannen aan die u stap voor stap helpen om uw geldzaken in balans te brengen en te houden.

 • Oplaadpalen voor elektrische auto's in parkeergarage Oostkolk in Terneuzen!

  02 september 2019

  De gemeente heeft twee oplaadpalen voor elektrische auto’s laten plaatsen in parkeergarage Oostkolk in Terneuzen.

 • 1 juli: sluiting balie Axel en start bezorgen reisdocumenten

  26 juni 2019

  Vanaf maandag 1 juli sluit de balie in Axel en starten wij met het bezorgen van reisdocumenten.

 • Een schone wereld begint in de buurt!

  20 augustus 2019

  Maar liefst 33 dorpshuizen en/of wijkcentra in Zeeuws-Vlaanderen krijgen een set materialen om zwerfafval op te ruimen! Een schonere wereld begint bij jezelf en dus ook bij jou in de buurt.

 • Aandacht voor het groente-, fruit en tuinafval: ‘Wat de bak!’

  04 juli 2019

  Met de gft-campagne ‘Wat de bak!’ vragen wij aandacht voor uw groente-, fruit en tuinafval. We zijn al goed op weg met het scheiden van afval, maar in de grijze container zit nog steeds circa 40% gft-afval. Dat is zonde, want van gft kunnen we compost maken en dus hergebruiken.