Aandacht voor onze begraafplaatsen

De gemeentelijke begraafplaatsen verdienen onze aandacht. We vinden het belangrijk dat bezoekers zich in een goed verzorgde omgeving bevinden. Daarnaast willen we dat nabestaanden zich van informatie kunnen voorzien over de begraafplaats, het onderhoud van de graven en ons ruimingsbeleid.

Op al onze begraafplaatsen staan informatieborden. Hierop vindt u een plattegrond van de begraafplaats. Bij het bord hangt ook een folderbakje. Hierin zitten regelmatig folders of brieven die u mee kunt nemen. We informeren u dan bijvoorbeeld over de laatste stand van zaken over ruimingen op die begraafplaats, maar ook over onderhoud van grafbeplanting.

Onderhoud
We vinden het belangrijk dat de begraafplaats er verzorgd uitziet. Wij zorgen zelf voor het onderhoud van de gemeentelijke beplanting op de begraafplaatsen. Het onderhoud van het graf en de grafbedekking (wat er op het graf staat) is de verantwoordelijkheid van de nabestaande(n).

Ruimingsbeleid
Op al onze begraafplaatsen geldt een ruimingsbeleid. We stellen nabestaanden als eerste op de hoogte als een graf in aanmerking komt om te ruimen. Een nabestaande maakt zelf de keus over wat er met het graf mag gebeuren. Is er geen nabestaande bekend? Dan starten we een uitgebreide zoektocht. Levert ook dat niks op? Dan plaatsen we een oproep aan nabestaanden om zich te melden. Dit doen we op het informatiebord op de begraafplaats, op de gemeentelijke pagina in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad, op www.terneuzen.nl en op onze Facebookpagina.

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze begraafplaatsen? Neem dan een kijkje op onze website. U kunt ook telefonisch contact opnemen via ons algemene telefoonnummer 14 0115.