Het gedenkbos in Hoek: een bijzondere plek

Alweer bijna tien jaar geleden hebben we het gedenkbos in Hoek aangelegd. Op deze bijzondere plek kunnen nabestaanden hun dierbare(n) herdenken. De laatste tijd neemt de belangstelling voor het planten van een gedenkboom toe. Toch zijn nog niet al onze inwoners op de hoogte van het bestaan van het gedenkbos. We vertellen er graag meer over.

Door het planten van een gedenkboom in het gedenkbos, maken nabestaanden hun eigen persoonlijke gedenkplaats. U kiest zelf een boom uit onze collectie geschikt bevonden bomen. Dat zijn diverse fruitboomsoorten en duurzame boomsoorten als de eik en de beuk. Het daadwerkelijk planten van de boom doet een van onze medewerkers. Dit kan, als u daar prijs op stelt, tijdens een ceremonie.

Passend gedenkteken
Bij het planten van de boom is het ook mogelijk om as van de overledene uit te strooien of bij te zetten. Daarnaast kunt u een persoonlijke tekst erbij plaatsen. De gemeente stelt hiervoor een passend gedenkteken beschikbaar. Vanwege het natuurlijke
karakter van de omgeving mogen kaarsen, knuffeldieren en dergelijke niet bij de boom gezet worden.

Locatie gedenkbos
U vindt het gedenkbos in Hoek. Het ligt tussen de Voorste kreek en het Toorenbos, adres Lovenpolderstraat, Hoek. Neem er gerust eens een kijkje. Het is een mooi gebied met een serene sfeer.

Kosten
De kosten voor een gedenkboom zijn € 500,-. Dit bedrag omvat de aanschaf en het planten van de boom, het gedenkbordje, het onderhoud (10 jaar lang) en de administratiekosten.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het gedenkbos of wilt u een boom laten planten ter nagedachtenis? Neemt u dan contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 14 0115 . U vindt alle informatie ook terug op onze website www.terneuzen.nl onder het zoekwoord ‘gedenkbos’.