Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

Verbruikt uw bedrijf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas of meer per jaar? Dan heeft u informatieplicht; u moet uw genomen energiebesparende maatregelen melden.

Dit moet u voor 1 juli 2019 rapporteren op het e-loket van RVO (dus niet aan RUD Zeeland of aan de gemeente).

Op www.rvo.nl/informatieplicht staat een stappenplan van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee ziet u of uw bedrijf een informatieplicht heeft. Om dit in te vullen, heeft u uw jaarlijkse verbruik van elektriciteit en aardgas nodig. Per bedrijfstak heeft RVO een overzicht gemaakt van erkende maatregelen die u kunt nemen. Deze energiebesparende maatregelen verdient u binnen vijf jaar weer terug.

Hoe werkt het?
De energiebesparende maatregelen die u heeft genomen moet u voor 1 juli 2019 rapporteren op het e-loket van RVO, dus niet aan de RUD Zeeland en niet aan de gemeente. Hiervoor hebt u eHerkenning niveau 1 nodig. Dit kunt u aanschaffen via de website van www.eHerkenning.nl. Hier zijn kosten aan verbonden die per leverancier verschillen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/informatieplicht. U kunt de helpdesk van de RVO ook bellen op het nummer 088-042 42 42 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Vanuit België: +31 70 379 80 00.