Stuur een verrassend recept van restjes en maak kans op een kookboek

U kent het wel. ’s Avonds lekker gekookt voor het hele gezin. Ieders maag goed gevuld, maar toch is er nog eten over. Wat doet u met de restjes? Maakt u daarvan weer nieuwe gerechten? Zo ja, stuur ons dan een verrassend recept van restjes en maak kans op een kookboek met nog meer lekkere recepten.

De komende tijd vragen we aandacht voor voedselverspilling. Op www.watdebak.nl staan tips hoe u voedselverspilling voorkomt. Eén van die tips is om restjes van maaltijden niet weg te gooien, maar te bewaren en er later een nieuw, verrassend gerecht van te maken.

Doe mee en win!
Wij zijn op zoek naar deze recepten om inwoners te inspireren en op weg te helpen. Heeft u lekkere recepten, die simpel te maken zijn met etensrestjes? Doe dan mee en stuur uw recept(en) vóór vrijdag 24 mei naar communicatie@terneuzen.nl. We verloten onder de inzenders drie kookboeken. De lekkerste recepten krijgen ook een plekje op www.watdebak.nl.

Voedselverspilling
Onnodig voedsel weggooien is zonde voor het milieu en uw portemonnee. Ieder jaar gooien we per persoon ruim veertig kilo eetbaar voedsel in de vuilnisbak. Dit staat gelijk aan zo’n 65 warme maaltijden. Op www.watdebak.nl vindt u een filmpje met tips om voedselverspilling te voorkomen.