Start E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen 2019

Vanaf maandag 16 september tot en met vrijdag 11 oktober strijden tien basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen tegen elkaar tijdens de E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen 2019. Deze scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Gedurende de race kunt u uw elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers en dvdspelers, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken moment halen de leerlingen van de deelnemende scholen het afval bij u thuis op. ZRD haalt dit afval vervolgens bij de scholen op en zorgt ervoor dat het op de juiste manier wordt gerecycled. Op de website wordt de score van de scholen bijgehouden. De school die gemiddeld per leerling de meeste apparaten inzamelt, wint een schoolreis naar Technopolis in Mechelen (België).

Deelnemende scholen
Tijdens de E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen nemen scholen deel uit de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen. In de gemeente Terneuzen doen de volgende scholen mee: Sint Antoniusschool in Axel, ’t Geuzennest in Biervliet, De Twijn in Terneuzen en De Kreeke in Westdorpe.

Nationale Recycle Week
De E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats voorafgaand aan de Nationale Recycle Week, die start op 14 oktober. Gemeenten, producenten en retailers willen hiermee stimuleren om afgedankte elektronische apparaten vaker in te leveren bij de juiste e-waste inleverpunten.