April, mei, juni

 • Wethouder Vervaet onthulde Witte Anjer Perkje

  30 juni 2020

  Vorige week onthulde wethouder Jurgen Vervaet een Witte Anjer Perkje naast het oorlogsmonument op de begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen. Het perkje is een eerbetoon en teken van respect aan alle Terneuzense oorlogsveteranen. De onthulling deed de wethouder samen met veteraan John Kouters, tevens voorzitter van de AMVZ (Algemene Marine Vereniging Zeeland), en raadslid Jos van Ginneken, initiatiefnemer van de motie voor de aanleg van het perkje.

 • Staatssecretaris Raymond Knops bezocht Terneuzen

  30 juni 2020

  Vorige week waren staatssecretaris Raymond Knops en de Belgische ambassadeur in Nederland, Dirk Achten, op bezoek in Terneuzen. Zij werden op het sluizencomplex ontvangen door burgemeester Jan Lonink en Commissaris van de Koning Han Polman. Centrale thema van het bezoek was grensoverschrijdende samenwerking in coronatijd tussen Nederland en België.

 • Jaarrekening 2019: Terneuzen versterkt financiële positie, maar is voorzichtig

  26 juni 2020

  De gemeente Terneuzen heeft een flinke plus op de jaarrekening van vorig jaar. De gemeente kan een bedrag van 6.103.000 euro bijschrijven. Dit is meer dan verwacht. Het positieve resultaat komt door lagere uitgaven dan gepland. Zoals minder kapitaallasten en personeelskosten. Hogere inkomsten waren er ook, onder andere door meer leges door een toename van omgevingsvergunningen en een zeer groot project. De plus wil Terneuzen grotendeels (3,7 miljoen) gebruiken om de financiële positie te versterken. De gemeente gaat voorzichtig om met het goede resultaat, mede ingegeven door de grote tekorten in het sociaal domein.

 • Praat mee over het klimaat in Zeeuws- Vlaanderen. Doe mee aan de enquête!

  10 juni 2020

  Het klimaat in de wereld is aan het veranderen. Ook Nederland heeft hiermee te maken. De klimaatverandering levert risico’s op ten aanzien van wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Denk aan wateroverlast door zeer zware buien of langdurig natte periodes. Oogstschade of beplanting in de tuin die dood gaat door lange droge periodes. Is er nog wel voldoende drinkwater voor mens en dier? Extreme warmte die gezondheidsproblemen kan veroorzaken of onze manier van leven verandert.

 • Citax Tiel wint aanbesteding leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

  28 mei 2020

  Citax Tiel BV is door het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen aangewezen als de nieuwe uitvoerder van het leerlingenvervoer. Voor de kinderen en ouders verandert er weinig tot niets. Citax verzorgt het leerlingenvervoer al sinds maart, na het plotselinge faillissement van TCR. Citax voert daarnaast ook het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit.

 • Publieksbalie gesloten

  03 juni 2020

  Maandag 1 juni (Pinksteren) is de publieksbalie in Terneuzen gesloten.

 • Geen afvalinzameling op maandag 1 juni (Pinksteren)

  25 mei 2020

  Vanwege Pinksteren op maandag 1 juni worden de containers die dag niet geleegd. Weten wanneer uw bak geleegd wordt? Bekijk de wijzigingen hieronder.

 • Volg de raadsvergadering van 28 mei live

  24 mei 2020

  Onder normale omstandigheden is de raadsvergadering vrij toegankelijk voor publiek. Door de coronamaatregelen kan er bij de vergadering op donderdag 28 mei geen publiek aanwezig zijn. Wel kunt u de vergadering live volgen.

 • Burgemeester Terneuzen sluit een pand wegens drugs

  18 mei 2020

  Burgemeester Jan Lonink heeft deze maand een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. In Terneuzen werd afgelopen week een woning voor drie maanden verzegeld. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen.

 • Publieksbalie gesloten op 21 en 22 mei

  14 mei 2020

  Donderdag 21 mei (Hemelvaart) en vrijdag 22 mei is de publieksbalie in Terneuzen gesloten.

 • Wijzigingen inzamelen afval i.v.m. Hemelvaartsdag

  15 mei 2020

  Vanwege Hemelvaart op donderdag 21 mei worden de containers die dag niet geleegd. Weten wanneer uw bak geleegd wordt? Bekijk de wijzigingen hieronder.

 • Tijdelijke huisvesting arbeidskrachten Leidinglaan Sluiskil

  03 juni 2020

  Gemeente Terneuzen verleent een omgevingsvergunning aan Homeflex voor de bouw van een tijdelijk complex voor arbeidskrachten aan de Leidinglaan in Sluiskil. De huisvesting betreft 32 wooneenheden, voor maximaal 84 personen en zal half 2021 gereed zijn.

 • Reconstructie Westkade kan beginnen

  15 mei 2020

  De reconstructie van de Westkade in Sas van Gent kan eindelijk beginnen. Alle vergunningen hiervoor zijn binnen. Als eerste worden de kade, de weg en een aangrenzend deel van het terrein van Rosier ingericht als bouwterrein.

 • Containers in nieuw circulair jasje

  03 mei 2020

  Krijg je een nieuwe groene container? Dan ziet deze er anders uit dan je gewend was. De container voor gft heeft vanaf nu een grijze romp en een groen deksel. De grijze romp is gemaakt van gerecycled materiaal. Het materiaal bestaat uit gerecycled plastic van oude containers en verpakkingsmateriaal.

 • Raadscommissievergaderingen 13 en 14 mei

  15 mei 2020

  Op woensdag 13 en donderdag 14 mei vergaderen de raadscommissie Omgeving en de raadscommissie Bestuur en Middelen.

 • Wijzigingen inzamelen afval

  14 mei 2020

  Vanwege Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei worden de containers die dag niet geleegd. Weten wanneer uw bak geleegd wordt? Bekijk de wijzigingen.

 • 18 inwoners ontvangen Koninklijke Onderscheiding

  28 april 2020

  De jaarlijkse lintjesregen voor Koningsdag vond dit jaar door de coronamaatregelen op een andere manier plaats dan andere jaren. Burgemeester Jan Lonink belde de gedecoreerden vrijdag 24 april op. Ook ontvingen ze een mooie kaart en boeket om hen te feliciteren met hun Koninklijke onderscheiding.

 • Milieustraat Terneuzen gesloten

  24 april 2020

  Op maandag 27 april (Koningsdag), maandag 4 en dinsdag 5 mei is de milieustraat aan de Koegorsstraat in Terneuzen gesloten.

 • Wijzigingen inzamelen afval

  03 juni 2020

  Vanwege Koningsdag worden de containers op een andere dag geleegd. De wijzigingen vindt u hieronder.

 • Tolvrije zaterdag verplaatst

  03 juni 2020

  De tolvrije zaterdag van de Westerscheldetunnel die gepland stond op zaterdag 25 april, is verplaatst naar zaterdag 19 december 2020. Met het verplaatsen van de tolvrije dag, sluiten zij aan bij het advies van de Nederlandse rijksoverheid om, als gevolg van het coronavirus, sociale contacten te vermijden en zoveel mogelijk thuis te blijven.

 • Controle in verband met straatraces: overtredingen en openstaande boetes

  15 mei 2020

  Politie en gemeente hebben de handen ineengeslagen in de aanpak van illegale straatraces in Zeeuws-Vlaanderen. Bij een loods werden zaterdag 11 april overtredingen geconstateerd. En iemand bleek nog voor bijna 1100 euro openstaande boetes te hebben. Die boetes zijn direct geïnd.

 • Publieksbalie gesloten

  14 mei 2020

  Maandag 27 april (Koningsdag) en op maandag 4 en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is de publieksbalie in Terneuzen gesloten.

 • Sirenes loeien op maandag 6 april

  14 mei 2020

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

 • Hulp bij aangifte belasting in stadhuis Terneuzen

  03 juni 2020

  Voor veel mensen is het invullen van het inkomstenbelastingformulier een lastige klus. Daarom biedt de Belastingdienst hierbij hulp van 6 april tot en met 1 mei in het stadhuis in Terneuzen.

 • Reisdocumenten kunt u ook laten bezorgen

  26 mei 2020

  Heeft u een nieuw reisdocument nodig? U kunt bij de aanvraag kiezen om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De bezorging kost € 4,95 per levering. U mag zelf aangeven op welk adres in Nederland u het document wilt laten afleveren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw reisdocument zelf af te halen aan de publieksbalie in Terneuzen.