Burgemeester Terneuzen sluit een pand wegens drugs

Burgemeester Jan Lonink heeft deze maand een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. In Terneuzen werd afgelopen week een woning voor drie maanden verzegeld. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen.

De bestuurlijke maatregel is genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.  

Informatie over het adres

Op 12 mei is een woning aan de Jacob van Lennepstraat in Terneuzen gesloten. Op 5 februari 2020 werd hier een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, waaronder 36,7 gram cocaïne, 45 gram heroïne, methadonpillen, versnijdingsmiddel en een grote hoeveelheid cash. De woning is voor een periode van drie maanden gesloten.

Aanpak ondermijning

Criminele organisaties maken enorme winsten met drugshandel. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca.
Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen.
Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.