Containers in nieuw circulair jasje

Krijg je een nieuwe groene container? Dan ziet deze er anders uit dan je gewend was. De container voor gft heeft vanaf nu een grijze romp en een groen deksel. De grijze romp is gemaakt van gerecycled materiaal. Het materiaal bestaat uit gerecycled plastic van oude containers en verpakkingsmateriaal.

De gemeente Terneuzen heeft samen met Middelburg, Vlissingen en de Zeeuwse Reinigingsdienst een aanbesteding gedaan voor circulaire minicontainers voor PMD+, gft en papier. Wat vooral anders is, is de kleur van de romp. Die is nu voor groene en blauwe containers grijs. Als we de rompen groen en blauw wilden houden, dan kon er minder circulair materiaal worden gebruikt. En we wilden natuurlijk zoveel mogelijk circulair materiaal gebruiken. Op die manier hergebruiken we oude kapotte miniconainers en plastic verpakkingsmateriaal.

Circulaire containers

Als je nu een nieuwe PMD+ of gft-container krijgt, dan zijn dit circulaire containers. We hebben nog wat voorraad van blauwe papiercontainers. Deze maken we eerst op. Later in het jaar worden dit ook circulaire containers, dus grijs met een blauw deksel.