Controle in verband met straatraces: overtredingen en openstaande boetes

Politie en gemeente hebben de handen ineengeslagen in de aanpak van illegale straatraces in Zeeuws-Vlaanderen. Bij een loods werden zaterdag 11 april overtredingen geconstateerd. En iemand bleek nog voor bijna 1100 euro openstaande boetes te hebben. Die boetes zijn direct geïnd.

De politie constateerde zondag 5 april dat een groep straatracers samenschoolde bij een loods aan de Industrieweg te Terneuzen. Bij de loods was sprake van een feestje, er werd harde muziek gedraaid en meerdere personen dronken er bier. Uit nader onderzoek bleek dat in de loods activiteiten plaatsvinden die in strijd zijn met het bestemmingsplan. De politie en de gemeente hebben vandaag samen opgetreden.

Oneigenlijk gebruik

Door de gemeente Terneuzen werden meerdere BOA’s, een toezichthouder bouw & wonen en een juridisch adviseur ingezet. Ook meerdere agenten sloten aan bij de controle. Tijdens de controle bleek dat er in de loods volop aan auto’s en scooters gesleuteld wordt. Ook werden er meerdere milieuovertredingen geconstateerd. Dit is in strijd met de voorschriften. De gemeente stelt een rapport op en gaat bestuurlijk optreden.

Straatraces

De politie heeft de gebruiker van de loods alsnog proces-verbaal aangezegd vanwege de samenscholing op zondag 5 april. Deze ontkende overigens iets met de straatraces van doen te hebben. Tijdens de controle trof de politie ook nog een persoon die nog bijna 1100 euro aan boetes had openstaan. De politie heeft het bedrag direct geïnd.