Wethouder Vervaet onthulde Witte Anjer Perkje

Vorige week onthulde wethouder Jurgen Vervaet een Witte Anjer Perkje naast het oorlogsmonument op de begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen. Het perkje is een eerbetoon en teken van respect aan alle Terneuzense oorlogsveteranen. De onthulling deed de wethouder samen met veteraan John Kouters, tevens voorzitter van de AMVZ (Algemene Marine Vereniging Zeeland), en raadslid Jos van Ginneken, initiatiefnemer van de motie voor de aanleg van het perkje.

Het Nationaal Comité Veteranendag riep begin vorig jaar alle Nederlandse gemeenten op om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje, dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag op de laatste zaterdag van juni. De motie voor de aanleg van dit perkje werd door de Terneuzense gemeenteraad in mei 2019 unaniem aangenomen.

Witte anjer

In 2005 is in Nederland de witte anjer geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen. Op de landelijke Veteranendag wordt de witte anjer veel gedragen. Ook wijlen Prins Bernhard had de gewoonte een witte anjer te dragen.