Januari, februari, maart

 • Tunnel tolvrij en dus gratis parkeren

  02 maart 2020

  De Westerscheldetunnel is op zaterdag 29 februari tolvrij. Dit betekent dat u die dag gratis bovengronds kunt parkeren in het centrum van Terneuzen.

 • Vraag een reisdocument aan in De Molenhof in Zaamslag

  03 maart 2020

  Woensdag 26 februari gaan wij op bezoek bij bewoners van De Molenhof in Zaamslag. Bewoners van wie het paspoort of de identiteitskaart bijna is verlopen, kunnen die dag een nieuw document aanvragen. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen ook op 26 februari tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor het aanvragen van bepaalde documenten. Maak van tevoren wel even een afspraak.

 • Sabewa Zeeland verstuurt gecombineerde belastingaanslagen 2020

  11 maart 2020

  Tussen 22 en 29 februari 2020 ontvangt u de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Dit is een gecombineerde aanslag. Op de aanslag staan zowel de gemeentelijke belastingen als de waterschapsbelastingen.

 • Nieuwe gemeentegids verschenen

  13 februari 2020

  De nieuwste versie van de gemeentegids van Terneuzen staat online.

 • Geen PMD+ sticker op jouw PMD+ bak?

  29 januari 2020

  In de maand januari hebben we tijdens de ophaalrondes, PMD+ stickers geplakt op de PMD+ bakken. Als het goed is, heb je inmiddels dus zo’n sticker op je bak gezien.

 • Wandeling langs struikelstenen

  31 januari 2020

  Ter nagedachtenis aan de tien in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde en omgebrachte Joodse inwoners uit Terneuzen, zijn er tien struikelstenen in Terneuzen te vinden. De struikelstenen zijn geplaatst in het trottoir voor de huizen waar ze woonden (of de plek waar toentertijd het huis stond). Vrijdag 31 januari om 16.00 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een wandeling onder leiding van burgemeester Jan Lonink langs de tien struikelstenen.

 • Overeenstemming over aanpak reconstructie Westkade Sas van Gent

  19 februari 2020

  De gemeente Terneuzen, Rosier en Rijkswaterstaat hebben vandaag de voorbereidingsfase afgerond voor de reconstructie van de Westkade in Sas van Gent. Dit betekent dat overeenstemming is over de aanpak van de reconstructie. Het bedrijf Rosier is opdrachtgever van het project en gaat de vergunningaanvraag indienen voor de wettelijk verplichte procedure. Voorbereidende werkzaamheden worden in de komende weken al opgestart.

 • Ontwerpers gezocht voor ICOON Terneuzen

  19 februari 2020

  Het burgerparticipatieproject 'ICOON Terneuzen' gaat een nieuwe fase in. Vorig jaar hebben meer dan 300 Terneuzenaren hun visie of gevoel gedeeld over de beeldbepalende uitkijktoren. Op basis van al die verhalen, tekeningen en foto’s kunnen (aankomend) architecten en ontwerpers aan de slag met een ontwerp van de toren. Uiteindelijk worden 5 kanshebbers genomineerd, waarvan de ontwerpen worden voorgelegd aan de inwoners van Terneuzen die hun input hebben geleverd in de de eerste fase van het project. Het ontwerp met de de meeste stemmen maakt kans om ook daadwerkelijk gerealiseerd te worden.

 • Monument 'Levenslicht'

  23 januari 2020

  Het monument ‘Levenslicht’ komt naar Terneuzen. Burgemeester Jan Lonink ontsteekt het lichtmonument op maandag 27 januari om 17.30 uur. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn, is van harte welkom!

 • Tunnel tolvrij en dus gratis parkeren

  22 januari 2020

  De Westerscheldetunnel is op zaterdag 25 januari tolvrij. Dit betekent dat u die dag gratis bovengronds kunt parkeren in het centrum van Terneuzen.

 • Afvalkalender 2020 online

  29 januari 2020

  De nieuwe afvalkalender staat online. Deze kalender is geldig vanaf 1 februari aanstaande tot en met 31 december 2020.

 • Winnende lotnummers kerstboominzameling bekend

  29 januari 2020

  De 65 winnende lotnummers van de kerstboomverloting zijn bekend! Heeft u iets gewonnen? Kijk snel in het overzicht of uw lotnummer erbij staat.

 • Glas- en kledingcontainers naar Suikerplein in Sas van Gent

  29 januari 2020

  De glas- en kledingcontainers aan de Zusterstraat in Sas van Gent verhuizen maandag 20 januari naar het Suikerplein. Op het Suikerplein is meer ruimte voor de containers, waardoor u uw glas en textiel makkelijker kwijt kunt. Daarnaast veroorzaakt het legen van de containers daar minder overlast.

 • Sticker op PMD+ bak

  10 januari 2020

  In week 2 legen we voor het eerst jouw PMD+ bak. Als je je bak weer ophaalt, vind je een PMD+ sticker op je bak. Met deze sticker herinneren we je eraan dat je voortaan verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons in de grijze bak moet doen.

 • Bezoek banenmarkt BaanTotaal

  22 januari 2020

  De banenmarkt BaanTotaal vindt plaats op donderdag 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur bij Scalda Terneuzen, Vlietstraat 11a. Werkzoekenden van alle leeftijden zijn welkom.

 • Vraag een reisdocument aan in ’t Verlaet in Westdorpe

  03 maart 2020

  Op woensdag 15 januari bezoeken wij ’t Verlaet in Westdorpe. Bewoners van wie het paspoort of de identiteitskaart bijna is verlopen, kunnen die dag een nieuw document aanvragen. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen ook op 15 januari tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor het aanvragen van bepaalde documenten. Maak van tevoren wel even een afspraak.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Lonink

  22 januari 2020

  Burgemeester Jan Lonink hield dinsdag 7 januari zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Scheldetheater. Lees hier wat hij allemaal zei.

 • Nascheiding per 1 januari 2020 van start in Terneuzen

  16 januari 2020

  Per 1 januari 2020 mag je in de gemeente Terneuzen plastic en drankenkartons weer in de grijze bak gooien. De planning was eerst per 1 april, maar afvalverwerker AVR heeft per 1 januari al ruimte om ons afval uit de grijze bak te scheiden.

 • Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2020

  16 januari 2020

  De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Terneuzen is op dinsdag 7 januari 2020. De bijeenkomst is van 16.30 tot 19.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen. Het gemeentebestuur nodigt inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen van harte uit om bij de receptie aanwezig te zijn.

 • Wat mag er straks in de PMD+ bak?

  16 januari 2020

  We kondigden aan dat we per 1 januari 2020 plastic, metaal en drankenkartons (PMD) gaan nascheiden. Het mag weer thuis in de grijze PMD+ bak en wij doen de rest. Maar wat valt er nu eigenlijk allemaal onder PMD+? Wat gooi je per 1 januari in de grijze bak? We leggen het uit!

 • Wat houdt nascheiding precies in?

  16 januari 2020

  Vanaf 1 januari 2020 hoeft u plastic- en metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de PMD+ bak (nu nog uw grijze bak voor alleen restafval). De rest doet afvalverwerkingsbedrijf Afval Verwerking Rijnmond (AVR) in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval. Dat noemen we nascheiding.