Januari, februari, maart

 • Burgemeester Terneuzen sluit aanbouw en pand wegens drugs

  02 april 2020

  Burgemeester Jan Lonink heeft in maart een aanbouw en een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. Op 3 maart werd een aanbouw in Terneuzen voor drie maanden gesloten. Vandaag is een woning in Terneuzen voor zes maanden verzegeld.

 • Inloopmiddag over spouwmuurisolatie afgelast

  14 mei 2020

  Naar aanleiding van de nieuwe landelijke coronamaatregelen en de richtlijnen van de gemeente Terneuzen, moet de inloopmiddag op dinsdag 17 maart in De Halle van Het Warmte-Effect voor de spouwmuurisolatie-actie worden afgelast.

 • Opening nieuwe openbare steiger Veerhaven Terneuzen

  14 mei 2020

  In de oude Veerhaven van Terneuzen pronkt een nieuwe, voor iedereen toegankelijke, steiger. Multraship realiseerde deze steiger samen met de gemeente Terneuzen. Deze openbare steiger past in het streven van de gemeente om de band tussen de binnenstad en het water te versterken. Afgelopen vrijdag verzorgden Kees Muller van Multraship en wethouder Frank van Hulle samen de opening.

 • Ontwerpopdracht ICOON Terneuzen aangepast

  03 augustus 2020

  Eind januari riepen we (aankomend) architecten en ontwerpers op om mee te doen met de ontwerpwedstrijd voor een beeldbepalende uitkijktoren (ICOON) in Terneuzen. De (eerste)
  vragenronde en opmerkingen hebben ertoe geleid dat de ontwerpopdracht is gewijzigd. Tot 13 maart kunnen architecten en ontwerpers vragen stellen over de aangepaste opdracht.

 • Regels rond (tijdelijke) bewoning

  14 mei 2020

  Wij vinden goede leef- en woonomstandigheden in de gemeente Terneuzen heel belangrijk. Ons uitgangspunt is dat het wonen op alle vaste, maar ook op tijdelijke, woonadressen veilig, fatsoenlijk en verantwoord gebeurt. We voeren hierop regelmatig controles uit.

 • Afsluiting bruggen Sas van Gent en Sluiskil

  14 mei 2020

  Op maandag 9 maart voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de draaibrug bij Sas van Gent. Aansluitend worden op zondag 15 maart en maandag 23 maart werkzaamheden aan de draaibrug bij Sluiskil uitgevoerd. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren zijn de bruggen die dagen gestremd voor wegverkeer.

 • Tunnel tolvrij en dus gratis parkeren

  15 mei 2020

  De Westerscheldetunnel is op zaterdag 29 februari tolvrij. Dit betekent dat u die dag gratis bovengronds kunt parkeren in het centrum van Terneuzen.

 • Staat de Scheldeprijs al in uw agenda?

  03 augustus 2020

  Op woensdag 8 april start voor de derde maal de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs, in Terneuzen! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. En nieuw is een plaatselijke ronde door Terneuzen. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. Noteer 8 april dus in uw agenda!

 • Vraag een reisdocument aan in De Molenhof in Zaamslag

  26 mei 2020

  Woensdag 26 februari gaan wij op bezoek bij bewoners van De Molenhof in Zaamslag. Bewoners van wie het paspoort of de identiteitskaart bijna is verlopen, kunnen die dag een nieuw document aanvragen. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen ook op 26 februari tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor het aanvragen van bepaalde documenten. Maak van tevoren wel even een afspraak.

 • Sabewa Zeeland verstuurt gecombineerde belastingaanslagen 2020

  03 augustus 2020

  Tussen 22 en 29 februari 2020 ontvangt u de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Dit is een gecombineerde aanslag. Op de aanslag staan zowel de gemeentelijke belastingen als de waterschapsbelastingen.

 • Citax nieuwe uitvoerder leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

  15 mei 2020

  Citax Tiel BV is bereid gevonden om het leerlingenvervoer voor de regio Zeeuws-Vlaanderen te verzorgen nu TCR failliet is verklaard. Citax voert ook al het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit. Citax neemt na de voorjaarvakantie tot aan de zomervakantie de ritten over.

 • Nieuwe gemeentegids verschenen

  03 augustus 2020

  De nieuwste versie van de gemeentegids van Terneuzen staat online.

 • Leerlingenvervoer na faillisement TCR

  03 augustus 2020

  Het leerlingenvervoer in onze gemeente werd verzorgd door TCR. TCR is maandag 10 februari failliet verklaard. Er wordt alles aan gedaan om leerlingen te blijven vervoeren. Dinsdag 11 februari en mogelijk ook de rest van de week rijden alle TCR-busjes en -schoolbussen hun normale routes.

 • Opnieuw start Scheldeprijs in Terneuzen

  03 augustus 2020

  De wielerklassieker de Scheldeprijs start op 8 april 2020 opnieuw vanuit Terneuzen. Onlangs werd het parcours van de Scheldeprijs gepresenteerd.

 • Geen PMD+ sticker op jouw PMD+ bak?

  03 augustus 2020

  In de maand januari hebben we tijdens de ophaalrondes, PMD+ stickers geplakt op de PMD+ bakken. Als het goed is, heb je inmiddels dus zo’n sticker op je bak gezien.

 • Wandeling langs struikelstenen

  15 mei 2020

  Ter nagedachtenis aan de tien in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde en omgebrachte Joodse inwoners uit Terneuzen, zijn er tien struikelstenen in Terneuzen te vinden. De struikelstenen zijn geplaatst in het trottoir voor de huizen waar ze woonden (of de plek waar toentertijd het huis stond). Vrijdag 31 januari om 16.00 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een wandeling onder leiding van burgemeester Jan Lonink langs de tien struikelstenen.

 • Overeenstemming over aanpak reconstructie Westkade Sas van Gent

  15 mei 2020

  De gemeente Terneuzen, Rosier en Rijkswaterstaat hebben vandaag de voorbereidingsfase afgerond voor de reconstructie van de Westkade in Sas van Gent. Dit betekent dat overeenstemming is over de aanpak van de reconstructie. Het bedrijf Rosier is opdrachtgever van het project en gaat de vergunningaanvraag indienen voor de wettelijk verplichte procedure. Voorbereidende werkzaamheden worden in de komende weken al opgestart.

 • Ontwerpers gezocht voor ICOON Terneuzen

  03 juni 2020

  Het burgerparticipatieproject 'ICOON Terneuzen' gaat een nieuwe fase in. Vorig jaar hebben meer dan 300 Terneuzenaren hun visie of gevoel gedeeld over de beeldbepalende uitkijktoren. Op basis van al die verhalen, tekeningen en foto’s kunnen (aankomend) architecten en ontwerpers aan de slag met een ontwerp van de toren. Uiteindelijk worden 5 kanshebbers genomineerd, waarvan de ontwerpen worden voorgelegd aan de inwoners van Terneuzen die hun input hebben geleverd in de de eerste fase van het project. Het ontwerp met de de meeste stemmen maakt kans om ook daadwerkelijk gerealiseerd te worden.

 • Monument 'Levenslicht'

  23 januari 2020

  Het monument ‘Levenslicht’ komt naar Terneuzen. Burgemeester Jan Lonink ontsteekt het lichtmonument op maandag 27 januari om 17.30 uur. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn, is van harte welkom!

 • Tunnel tolvrij en dus gratis parkeren

  03 juni 2020

  De Westerscheldetunnel is op zaterdag 25 januari tolvrij. Dit betekent dat u die dag gratis bovengronds kunt parkeren in het centrum van Terneuzen.

 • Afvalkalender 2020 online

  03 augustus 2020

  De nieuwe afvalkalender staat online. Deze kalender is geldig vanaf 1 februari aanstaande tot en met 31 december 2020.

 • Glas- en kledingcontainers naar Suikerplein in Sas van Gent

  29 januari 2020

  De glas- en kledingcontainers aan de Zusterstraat in Sas van Gent verhuizen maandag 20 januari naar het Suikerplein. Op het Suikerplein is meer ruimte voor de containers, waardoor u uw glas en textiel makkelijker kwijt kunt. Daarnaast veroorzaakt het legen van de containers daar minder overlast.

 • Sticker op PMD+ bak

  03 augustus 2020

  In week 2 legen we voor het eerst jouw PMD+ bak. Als je je bak weer ophaalt, vind je een PMD+ sticker op je bak. Met deze sticker herinneren we je eraan dat je voortaan verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons in de grijze bak moet doen.

 • Bezoek banenmarkt BaanTotaal

  26 mei 2020

  De banenmarkt BaanTotaal vindt plaats op donderdag 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur bij Scalda Terneuzen, Vlietstraat 11a. Werkzoekenden van alle leeftijden zijn welkom.

 • Vraag een reisdocument aan in ’t Verlaet in Westdorpe

  26 mei 2020

  Op woensdag 15 januari bezoeken wij ’t Verlaet in Westdorpe. Bewoners van wie het paspoort of de identiteitskaart bijna is verlopen, kunnen die dag een nieuw document aanvragen. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen ook op 15 januari tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor het aanvragen van bepaalde documenten. Maak van tevoren wel even een afspraak.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Lonink

  22 januari 2020

  Burgemeester Jan Lonink hield dinsdag 7 januari zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Scheldetheater. Lees hier wat hij allemaal zei.

 • Nascheiding per 1 januari 2020 van start in Terneuzen

  03 augustus 2020

  Per 1 januari 2020 mag je in de gemeente Terneuzen plastic en drankenkartons weer in de grijze bak gooien. De planning was eerst per 1 april, maar afvalverwerker AVR heeft per 1 januari al ruimte om ons afval uit de grijze bak te scheiden.

 • Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2020

  16 januari 2020

  De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Terneuzen is op dinsdag 7 januari 2020. De bijeenkomst is van 16.30 tot 19.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen. Het gemeentebestuur nodigt inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen van harte uit om bij de receptie aanwezig te zijn.

 • Wat mag er straks in de PMD+ bak?

  03 juni 2020

  We kondigden aan dat we per 1 januari 2020 plastic, metaal en drankenkartons (PMD) gaan nascheiden. Het mag weer thuis in de grijze PMD+ bak en wij doen de rest. Maar wat valt er nu eigenlijk allemaal onder PMD+? Wat gooi je per 1 januari in de grijze bak? We leggen het uit!

 • Wat houdt nascheiding precies in?

  03 augustus 2020

  Vanaf 1 januari 2020 hoeft u plastic- en metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de PMD+ bak (nu nog uw grijze bak voor alleen restafval). De rest doet afvalverwerkingsbedrijf Afval Verwerking Rijnmond (AVR) in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval. Dat noemen we nascheiding.