Burgemeester Terneuzen sluit aanbouw en pand wegens drugs

Burgemeester Jan Lonink heeft in maart een aanbouw en een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. Op 3 maart werd een aanbouw in Terneuzen voor drie maanden gesloten. Vandaag is een woning in Terneuzen voor zes maanden verzegeld.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt. 

Informatie over de adressen

  • 3 maart: een aanbouw in de Hendrikstraat in Terneuzen. Op 23 oktober 2019 werden er 23 hennepplanten aangetroffen. De aanbouw is voor een periode van 3 maanden gesloten;
  • 31 maart: een woning in de Azaleastraat in Terneuzen. Op 5 november 2019 werd er 542 gram hennep, 20 hennepplanten en wapens aangetroffen. Er werd ook een geweer, revolver en luchtdrukgeweer inclusief bijbehorende munitie gevonden. De woning is gesloten voor een periode van 6 maanden.

Aanpak ondermijning

Criminele organisaties maken enorme winsten met drugshandel. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.